Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 oktober 2019 | 22:15

Amazon Primes tittarsiffror avslöjar hur överlägsna Netflix är

Streamingkriget må fortfarande ligga framför oss, men det kanske inte är så konstigt att Netflix försöker få alla att förstå varför de inte oroar sig.
THR rapporterar om att statistikföretaget Nielsen har börjat mäta Amazon Primes tittarsiffror, där siffrorna för "The Boys" lyfts fram som streamingtjänstens främsta exempel. "The Boys" är superhjälteserien som visar en alternativ värld där superhjältarna blivit en miljardindustri och i hemlighet blivit mer som skurkar, fast med dyra advokater och PR-folk som städar upp alla problem.
 
Serien hyllades i somras av både kritiker och tittare. Vi rapporterade även om hur streamingtjänstens programchef avslöjade att det var en av Amazon Primes mest tittade tv-serier någonsin. En stor succé med andra ord.
 
Nielsen har nu kunnat få fram statistik på att den första säsongen av "The Boys" sågs av i genomsnitt 4,1 miljoner tittare per avsnitt under de 10 första dagarna, ungefär 8 miljoner gav åtminstone seriens första avsnitt en chans under samma period.
 
 
Det här kan vi nu enkelt jämföra med Netflix tittarsiffror för sin tittarmässigt bästa serie, "Stranger Things". Över 64 miljoner hushåll har hunnit se den tredje säsongen, enligt Netflix själva. Men det är såklart inte rättvist att jämföra de första 10 dagarna för "The Boys" med nästan ett halvår av "Stranger Things". Netflix avslöjade däremot redan under premiärhelgen för säsongen att 40,7 miljoner tittare hade hunnit påbörja den nya säsongen, varav drygt 18 miljoner redan hade hunnit se klart den.  
 
Eftersom Amazon Prime i nuläget anses vara den största utmanaren till Netflix i det kommande streamingkriget, som drar igång på allvar i november när Disney+ och Apple TV+ ger sig in i leken, är det plötsligt mer tydligt än någonsin förr hur långt i förväg Netflix ligger i nuläget. Med sina drygt 158 miljoner prenumeranter, vilket kan jämföras med Amazon Primes cirka 120 miljoner, är frågan om någon ens kommer att kunna utmana Netflix under de kommande åren?
 

Läs också: Apple TV+ släpps i november - Här är allt som ingår

 
Vilka streamingtjänster tror du att du kommer att använda dig av när de nya tjänsterna släpps under det kommande året? Kommentera gärna nedan!
| 21 oktober 2019 22:15 |