Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 januari 2015 | 15:00

Amazon ger sig in i filmbranschen

Nätjätten följer i Netflix fotspår: lovar fräscha och vågade historier.
Om vi kan urskilja en kommande trend i film- och TV-världen, så är det att allt fler aktörer börjar producera och köpa in egna filmer. Att göra film är inte längre till för stora studios, och biografen behöver inte vara det självklara och enda distributionssättet. 

Handelssajten Amazon planerar att släppa tolv originalfilmer om året, med start under 2015. Tanken är att filmerna ska finnas tillgängliga på deras egna on-demand-tjänst Amazon Prime Instant bara några veckor efter att de visats på bioduk. 

- Vi hoppas att våra planer ska gynna filmskapare, som alltför ofta kämpar med att få igenom fräscha och vågade berättelser som förtjänar en publik, säger man i ett pressmeddelande.

Amazon har varit framgångsrika med att lansera sin första egna TV-serie, "Transparent", som gick och vann två Golden Globes häromveckan. Nästa år gör Woody Allen TV-debut med en ny serie hos Amazon.

Under hösten får vi också se Netflix första egna spelfilm, som blir en uppföljare till "Crouching Tiger, Hidden Dragon".
| 20 januari 2015 15:00 |