Film

Skribent

MovieZine

8 februari 2019 | 10:23

Amanda Kernell följer upp ”Sameblod” med ”Charter”

Från Norrland till Kanarieöarna. Regissören kallar sin nya film för "en kärleksförklaring till alla skilda föräldrar och deras barn".
Arbetet med Amanda Kernells nya film efter den prisbelönta "Sameblod" är i full gång. Inspelningen började den 21 januari i Jokkmokk och Vuollerim i Norrbotten, och avslutas den 21 mars på Teneriffa.

Kernell regisserar med i stort sett samma filmteam som till debutfilmen "Sameblod": producenten Lars G Lindström, DoP Sophia Olsson, klipparen Anders Skov, kompositören Kristian Eidnes Selin Andersen och sound designers Brian Dyrby och Mira Falk.

"Charter" följer Alice, som inser att hon kommer att förlora vårdnaden om sina två barn. I ett sista försök att vinna dem tillbaka beslutar hon sig självsvåldigt för att hämta dem hos sin pappa och föra bort dem till ett charterparadis på Kanarieöarna, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

- Jag kommer själv från en skilsmässofamilj och ser på "Charter" som en kärleksförklaring till alla skilda föräldrar och deras barn. För mig är "Charter" en utforskning av varje förälders största farhåga - att förlora sina barn. Jag vill undersöka hur långt man kan och bör gå för sina barns skull, säger regissören Amanda Kernell.

Huvudrollerna spelas av Ane Dahl Torp ("1001 gram") och Sverrir Gudnason samt de debuterande skådespelarna Tintin Poggats Sarri och Troy Lundkvist.
| 8 februari 2019 10:23 |