Serie

Skribent

MovieZine

13 januari 2022 | 17:30

"Älska mig" har fått en engelskspråkig remake - här är trailern

Josephine Bornebuschs succéserie har gått på export, och har Hugo Weaving i Johan Ulvesons roll.
Den svenska Viaplayserien "Älska mig" är redo att ta världen med storm. Josephine Bornebuschs baby, den varma dramakomedin som hon skrev och regisserade, vid sidan av att själva spela en av huvudrollerna, har nu fått en remake som började sändas i Australien strax efter jul. En nysläppt trailer presenterar oss för huvudpersonen Clara (Bojana Novakovic från "Birds of Prey"), en singelkvinna som börjar dejta medan hennes närmaste släktingar dras med egna kärleksbekymmer.

Mycket är sig likt från originalet alltså (Novakovic är nästan en kopia av Bornebusch!), förutom att Hugo Weaving från "The Matrix" och "Sagan om Ringen" är ett oväntat val till rollen som pappan, i originalserien spelad av Johan Ulveson.
 
 
Josephine Bornebusch har varit involverad som exekutiv producent, utan att lägga sig i för mycket:

– Om de ska göra en remake måste de få göra den till sin egen. Jag har däremot läst allting och de är väldigt nära mina manus, vilket är väldigt roligt. De har ändrat vissa småsaker som gör det bättre för dem och det är bra, för man vill inte se en kopia, även om de har samma ton som ”Älska mig”, säger hon till tv-bloggen Spoiler Alert.
 
Förutom den australienska versionen, som spelades in i Melbourne under 2021, planeras även en amerikansk "Älska mig"-remake hos ABC.
| 13 januari 2022 17:30 |