Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 juni 2022 | 17:00

Almodovar gör egen ”Brokeback Mountain”

Ethan Hawke och Pedro Pascal spelar huvudrollerna när Pedro Almodovar gör engelskspråkig kortfilmsvästern.
Den Oscarsbelönade, spanska filmskaparen har länge undvikit erbjudanden från Hollywood, inklusive ”Brokeback Mountain” som han ansåg blev för mycket av en Hollywood-produkt. Men efter nyligen ha prövat sig på engelskspråkig film - 2020 års kortfilm ”The Human Voice” med Tilda Swinton i huvudrollen - så är det dags igen.
 
”Strange Way of Life” ska handla om en sheriff (Hawke) och en cowboy (Pascal) som återförenas efter 25 år. Almodovar säger själv att filmen kan bli hans eget svar på ”Brokeback Mountain”.
 
- Det kommer bli en uppgörelse mellan dem men historien är väldigt intim. Kan den till och med vara... romantisk? Du kan gissa. Jag menar, maskulinitet är en av filmens teman.
 
Regissören ska även samarbeta med Modehuset Yves Saint Laurent, vars huvuddesigner Anthony Vaccarello kommer agera medproducent och kostymdesigner, rapporterar IndieWire.
 
Det låter onekligen som ett spännande projekt och extra kul att se alltid sevärda Hawke och Pascal i Almodovars färgstarka regi. Även om det bara är i kortfilmsformat så kan man bara hoppas på att det är startskottet för fler samarbeten med engelskspråkiga skådespelare och material efter en snart 50-årig karriär i hemlandet.
| 29 juni 2022 17:00 |