Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 juni 2016 | 08:00

Allting pekar på att Lady Stoneheart kommer till "Game of Thrones" snart

... Men inte på det sätt som fansen kanske har väntat sig! Här är de mycket övertygande bevisen på varför Lady Stoneheart/Catelyn Stark förmodligen kommer till HBO-serien snart.
Håll i er, för här kommer en fan-teori med så mycket bevis bakom att det plötsligt känns omöjligt att "Game of Thrones" skulle kunna ta någon annan vändning än denna! Allt pekar på att Lady Stoneheart kommer att dyka upp - men som en förklädd Arya Stark. Skeptisk? Här kommer varför. Vill varna för säsong 6-spoilers!

Lady Stoneheart, som är namnet på den iskalla och hämndlystna zombie-version av den mördade Catelyn Stark, är en stor del av George R.R Martins böcker, men hon har fortfarande inte kommit tillbaka för att hämnas efter The Red Wedding på HBO. Regissören Alex Graves sa nyligen att det berodde på att det helt enkelt inte passade in i TV-serien att ha en zombie-morsa som turnerar runt och mördar folk. Men vad sägs om en Arya Stark som med hjälp av sina nylärda Faceless Men-tricks kan bocka av namnen genom att bära sin mors ansikte? Oh, ja!


Arya i The Hall of Faces.

Skådespelarna Sophie Turner (Sansa) och Maisie Williams (Arya) lekte nyligen en liten lek med Yahoo kallad "Två sanningar och en lögn", vilken precis som det låter går ut på att säga tre påståenden varav två är sanna medan en är en lögn. Detta är våra ledtrådar:

Sansas påståenden var:

"Ramsay dör".
"Lady Stoneheart kommer tillbaka".
"Arya bockar av tre namn på sin lista".

Och Arya sa:

"Arya reser tillbaka över havet till Westeros".
"Arya syns i trailern mycket mer än vad folk tror eftersom de inte inser att det är hon".
"Arya bockar inte av några fler namn på sin lista".

Så vilken är lögnen? Tack vare att bilder som läckt ifrån inspelningen visar att Ramsay verkar överleva säsong 6, kan vi vara ganska säkra på Sansas lögn. Om Ramsay inte dör, är följande påståenden från Sansa sanna:

"Lady Stoneheart kommer tillbaka".
"Arya bockar av tre namn på sin lista".


Walder Frey.

Elementärt, min käre Watson! Men det finns ett problem med detta och det är att Aryas lista, som hon räknar upp för The Waif i avsnittet "The Oathbreaker" (säsong 6, avsnitt 3), är otroligt kort vid det här laget. Ett av namnen som nämns är Walder Frey, som mycket lägligt precis har återvänt till TV-serien (coincidence? I think not). Men om Lady Stoneheart kommer tillbaka för att hämnas på alla som hade ett finger med i vad som hände vid The Red Wedding, står ju Walder Frey även på Catelyns lista. Hur ska både Lady Stoneheart och Arya kunna hämnas på Walder Frey? Jo, det förklarar Aryas påståenden.

"Arya reser tillbaka över havet till Westeros".
"Arya syns i trailern mycket mer än vad folk tror eftersom de inte inser att det är hon".

Om Arya är med mer i trailern mer än vad vi inser, måste det förklaras av att hon använder sina färdigheter från The Faceless Men-träningen hon precis har genomgått. Om Arya ska infria Sansas sanna påstående att hon bockar av sina namn på listan, finns det väl ingen bättre plan än att återvända till Westeros och mörda Walder Frey under förklädnad av Lady Stonehearts ansikte - kanske under ett nytt Red Wedding? Tanken svindlar och peppen skjuter genom taket.

Är du fortfarande inte övertygad?

Lyssna på det här då. Enligt Huffington Post pekar rollistan på att The Brotherhood without Banners kommer att dyka upp i säsongen vilket en omnämning i det senaste avsnittet "Blood of my blood" styrker. I böckerna leder Lady Stoneheart brödraskapet. Dessutom såg vi The Red Wedding i Brans flash-backs, vilket gör det mer än troligt att hon dyker upp i serien på ett eller annat sätt.

Så en utmärkt lösning på regissörens problem med att dra in Michelle Fairley i serien igen bara för att vara en zombie, kan en Faceless Men-Arya med Lady Stonehearts ansikte vara en mycket trolig och spännande lösning! Brace yourselves...

Köper du teorin, eller vad tror du?
| 3 juni 2016 08:00 |