Serie

Skribent

MovieZine

31 januari 2023 | 17:00

Allt vi vet om ”Drag Race Sverige” - premiär 5 mars

Programledare Robert Fux får sällskap av Kayo och Farao Groth när Sveriges främsta dragqueen ska utses i SVT i vår.
Det börjar närma sig premiär för den svenska versionen av "Drag Race", programmet där dragqueens tävlar om ära och pengar. I USA-versionen har RuPaul Charles guidat glamorösa talanger i hela femton säsonger - i Sverige går värdjobbet till Robert Fux.
 
Nu står det klart vilka som sitter vid hans sida i juryn. SVT avslöjar idag att Farao Groth och Kayo medverkar i panelen. Under våren kommer dessutom flera gäster inta jurybordet.
 
Kayo har programlett "Fångarna på fortet" och vunnit Melodifestivalen med Afro-Dite. Det här är dock inte hennes förste möte med "Drag Race". Hon har tidigare blivit intervjuad av RuPaul i hans eget radioprogram.
 
– Inget slår glitter, glamour och en åtsittande korsett! "Drag Race" är färgstarkt och spektakulärt men också roligt och vasst. Jag blev överraskad av drottningarnas energi och beslutsamhet. Det här är Sveriges främsta dragartister, varenda en vill verkligen vinna det här och det kommer vara hård konkurrens om kronan, säger Kayo i ett pressmeddelande.
 
Farao Groth är ståuppkomiker och programledare, som varit förtjust i drag sen tonåren.
 
– Det fina med "Drag Race" är hur mycket deltagarna bjuder på sig själva. Det är roligt, det är intimt, och det är mänskligt. Det är stora personligheter och starka öden som blandas med hett temperament och vinnarskalle. Det här är något helt nytt och man får liksom glänta på dörren till en okänd, glittrande värld, säger han.
 
"Drag Race Sverige" får premiär i SVT och på SVT Play söndagen 5 mars. Premiärsäsongens deltagare presenteras inom kort.
| 31 januari 2023 17:00 |