Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 april 2019 | 14:25

Allt vi vet om den 25:e James Bond-filmen

Här är handlingen och rollistan - men vi har fortfarande ingen titel.
Idag presenterades flera nyheter för alla som väntar med spänning på nästa Bond-film. Producenterna, regissören Cary Fukunaga och Daniel Craig själv samlades vid en en presskonferens på Jamaica - en ikonisk miljö där Ian Fleming skrev alla sina klassiska spionromaner i villan Goldeneye. Vi har bland annat fått veta att Bond har lagt agentjobbet bakom sig, och att svensk-danske David Dencik medverkar.
 

Handlingen i "Bond 25"

 
Bond har lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv i Jamaica. Men lugnet blir kortvarigt när hans gamle vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget, att rädda en kidnappad forskare, visar sig tuffare än väntat och leder Bond till en mystisk skurk som är beväpnad med farlig ny teknologi.
 
 

"Bond 25" är fortfarande utan titel

 
- Bond är är inte aktiv i tjänst när filmen börjar. Han njuter i Jamaica. Vi tycker det är hans spirituella hem, Här börjar hans resa. Vi har byggt honom ett fantastiskt hus, berättar producenten Barbara Broccoli.

- Men vi har tyvärr ingen titel än.

"Bond 25", som den fortfarande får heta, har redan spelat in scener i Norge. Efter Jamaica fortsätter inspelningen i London i Pinewood och sedan drar Bond till Matera, en "underbar småstad i Italien" enligt Fukunaga.
 
 

Här är rollistan i "Bond 25" - David Dencik ombord

 
Förutom Daniel Craig återvänder Ralph Fiennes som M, Naomie Harris som Moneypenny, Ben Whishaw som Q och Jeffrey Wright som Felix Leiter. Rory Kinnear upprepar rollen som Tanner och Lea Seydoux ("Spectre") återvänder också som Dr. Madeleine Swan.

Svenske skådespelaren David Dencik är ett av flera nya ansikten ombord, i en än så länge okänd roll. Andra nytillkomna skådisar är Billy Magnussen ("Velvet Buzzsaw"), Ana de Armas ("Blade Runner 2049"), Lashana Lynch ("Captain Marvel") och Dali Benssalah.
 
Large 236f492f0bf66edc145a77ec66bc9a87 dencik
 

Rami Malek ska göra livet surt för Bond

 
Dessutom bekräftades det att Rami Malek ("Bohemian Rhapsody") är med i filmen. Rykten har sagt att han ska spela filmens skurk, något som inte direkt bekräftades. Men Malek själv skickade en videohälsning där han sa:

- Jag lovar er alla, jag ska se till att Mr Bond inte kommer få det lätt i den 25:e Bondfilmen.
 
 

När kommer trailern?

 
Historiskt sett har den första teaser-trailern kommit någonstans mellan 5-7 månader innan biopremiären. ”Skyfall” fick sin första trailer i slutet av maj 2012, och ”Spectre” i slutet av mars 2015 - båda filmerna hade oktoberpremiär. Med det i åtanke kan det dröja till september eller oktober innan vi får se en teaser, så vi förväntar oss inget innan hösten.
 
"Bond 25" får sin världspremiär på bio 8 april 2020.
| 25 april 2019 14:25 |