Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2023 | 21:30

Allt fler kunder missnöjda med Netflix, visar ny studie

Netflix faller till en sjätteplats i en undersökning gjord bland amerikanska tittare.
Tittarna blir allt mer missnöjda med Netflix. Detta iallafall enligt en undersökning kring streamingtjänster som genomförts bland 2000 personer i USA. Den visar att Netflix faller till en sjätteplats, och placerar sig bakom både Paramount+ och Apple TV+. Anledningen? Tjänsten upplevs inte som tillräckligt prisvärd.
 
I undersökningen som genomförs årligen av Whip Media är det Max (tidigare HBO Max) som rankar bäst. 88 procent av kunderna uppger sig vara nöjda med såväl användarvänlighet som utbudet på tjänsten. (Ändå tappar de sex procent jämfört med förra året.) Hulu och Disney+ kommer strax efter.
 
Netflix som hade 90% nöjda kunder för bara två år sen ligger nu långt ned med 77%. Men streamingtjänsten är ändå en keeper - det är den som flest skulle välja att behålla om de bara fick ha kvar ett abonnemang, skriver Variety.
 
Undersökningen visar också att:

• Max upplevs som tjänsten med bäst kvalitet och bredd på sitt innehåll
• Peacock och Apple TV+ ökar mest när det gäller tittarnas nöjdhet
• Paramount+ sägs ha det bästa filmutbudet om tittarna får välja
 
 
Svenska streamingtjänster skiljer sig såklart en del mot USA vad gäller både utbud och namn. Exempelvis har vi varken Peacock eller Paramount+, och HBO Max får behålla sitt nuvarande namn fram till 2024.
| 4 oktober 2023 21:30 |