Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 september 2015 | 11:00

Allt du velat veta om Marvels Infinity Stones

Ny featurette förklarar.
Vad är Marvels Infinity Stones? Filmvärldens mäktigaste artefakter och en källa till oändlig förvirring. 

Ni minns säkert den blå Tesserakten som dykt upp i flera filmer, Etern som ställer till det i ”Thor: The Dark World” eller globen som Star-Lord hittar i ”Guardians of The Galaxy”. Senast i ”Avengers: Age of Ultron” dök Sinnesstenen upp och väckte både Ultron och Vision till liv.

I Marvels universum är Infinity Stones ett hett byte för både hjältar och skurkar. Men vad gör de och varför finns de? Filmerna har kanske inte gjort det bästa jobbet i att, på ett logiskt sätt, förklara ”stenarnas” makt eller betydelse. 

Ett av bonusklippen som följer med ”Avengers: Age of Ultron” på Blu-ray granskar idén om Marvel-filmernas egna MacGuffins, som knyter samman universumet och ger ägaren ofattbara krafter. Inte undra på att Thanos är bra sugen på att samla dem alla - något som ”Avengers: Infinity War” kommer att fokusera mer på.


Klippet ovan nämner också de två "stenar" som ännu inte dykt upp på bioduken. Dels är det Time Stone, som bland annat tillåter tidsresande. Dels är det mystiska Soul Stone. Mer av dem lär vi se i Marvels kommande line-up, gissningsvis i "Thor: Ragnarok" eller "Guardians of the Galaxy 2".
| 12 september 2015 11:00 |