Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 september 2011 | 18:01

Allt du skulle vilja veta om Ridley Scotts "Prometheus"…

Damon Lindelof avslöjar detaljer kring nästa års coolaste rymdhistoria.

Manusförfattaren Damon Lindelof, ansvarig för bland annat "Lost" och "Cowboys and Aliens", har till mångas glädje lyft på locket till hemlighetsomspunna "Prometheus". 

I en intervju med MTV berättar han bland annat följande om Michael Fassbenders karaktär i filmen:

- Han spelar robot. En av de saker som påminner om "Blade Runner" är, hur skulle filmen se ut ur en robots synvinkel? Om man frågade honom: "Vad tycker du om allt det här? Vad är det som händer? Hur känner du inför de här människorna runtomkring dig?" Vore det inte häftigt om vi hittade ett sätt för roboten att svara på det? När man får en kille som Fassbender, vet man att han gör något extra med karaktären. Det är inte Anthony Daniels, med all respekt. Han är fenomenal. 

Vidare några detaljer kring Charlize Therons roll i filmen:

- Hennes karaktär, Meredith Vickers, jobbar för ett stort företag. Det är något annat man känner igen från Alien-filmerna, att det finns företagsjättar som försöker påverka. Jag tycker att Charlize gör en ny variant på det hela, hon är inte den där slemmiga, snabbpratande typen… Och förresten, vad är det för företag hon representerar? Det kommer att bli en stor del av det roliga. Under manusarbetet kom hon med några riktigt coola idéer, så det blir inte vad vi är vana vid. 

Sist, men absolut inte minst, har 20th Century Fox släppt en officiell synopsis till filmen:

"Ridley Scott, regissören till "Alien" och "Blade Runner", återvänder till genren som han varit med om att definiera. Med "Prometheus" skapar han en banbrytande mytologi, där ett forskningsteam upptäcker nyckeln till människans ursprung på Jorden, något som leder dem på en spännande resa till universums mörkaste vrår. Där måste de utkämpa ett skrämmande slag för att säkra mänsklighetens framtid."

Det är inte mycket att gå på, men alltid en början. "Prometheus", som även har Guy Pearce, Patrick Wilson och Noomi Rapace i rollistan, får svensk biopremiär den 1 juni 2012.

| 29 september 2011 18:01 |