Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 oktober 2021 | 08:30

Allt är frid och fröjd mellan Scarlett Johansson och Disney igen

"Black Widow"-tvisten löst och alla är vänner igen.
Konflikten mellan Black Widow och Stora Onda Filmstudion är över.

Scarlett Johansson stämde Disney på 50 miljoner dollar när de skickade sommarens storfilm "Black Widow" till streamingtjänsten Disney+. Skådespelerskan hävdade kontraktsbrott - och menade att de uteblivna biljettintäkterna skulle skada hennes utlovade gage, som baserades på intäkterna från filmen. Disney svarade med att utmåla henne som otacksam och girig, och påminde henne om de 20 miljoner dollar som hon redan hade tjänat för rollen.
 
Idag låter det dock annorlunda från båda parter:

"Jag är glad att vi har löst våra olikheter med Disney. Jag är otroligt stolt över vårt samarbete genom åren och ser fram emot vårt fortsatta arbete framöver", lyder Johanssons uttalande till Hollywood Reporter.

Disney Studios ordförande Alan Bergman kommenterar: "Jag är mycket nöjd att vi har lyckats komma fram till en överenskommelse med Scarlett Johansson gällande "Black Widow". Vi uppskattar hennes bidrag i Marvel Cinematic Universe och ser fram emot att arbeta ihop på flera kommande projekt."

Det framkommer inte hur de båda parterna löste sin tvist.

Bland Disneys kommande filmplaner med Scarlett Johansson finns "Tower of Terror", baserad på en åktur från Disneyland. "Black Widow" har hittills spelat in 379 miljoner dollar på bio världen över.
| 1 oktober 2021 08:30 |