Film

Skribent

Mats Karlsson

27 november 2014 | 17:00

Kolla in "Star Wars"-filmernas första trailers

Från 1976 till 2004: så här har George Lucas teasat oss genom åren.
Imorgon kommer vi äntligen få se den första trailern till "Star Wars: The Force Awakens", som blir det absolut första vi får se från filmen. Som vi alla vet har vi inte fått se en enda bild eller ens fått reda på filmens handling.

Vad vi kommer att få se är en bra fråga. Bortsett från några beryktade beskrivningar så vet vi lika mycket idag som vi visste när Disney meddelade att man skulle göra nya "Star Wars"-filmer. Nyfikenheten och ovissheten resulterade i att det var läge att göra en nostalgitripp och kolla igenom samtliga teaser-trailers för "Star Wars"filmerna. Kan de ge oss en hint?

1976: Stjärnornas krig (Episod IV)Trailerrösten berättar att vi kommer att få se något vi aldrig har sett förut. Jo tack, det kan man lugnt säga.

1979: Rymdimperiet slår tillbaka (Episod V)En väldigt spoilerfylld trailer som inte visar oss annat än läckra konceptbilder. Skulle det funka idag? Nej, spoilermaffian skulle sätta sig i halsen efter två sekunder.

1982: Jedins återkomst (Episod VI)


John Williams maffiga musik presenterar olika smakprov från filmen som får de flesta att springa till biljettkassan. För vem kan motstå ett episk rymdstrid?  

1998: Det mörka hotet (Episod I)När förhoppningarna var skyhöga levererade George Lucas en trailer som folk gjorde vad som helst för att få se. Vi får se en ung Anakin Skywalker och en ny skurk introduceras med ett maffigt vapen.

2001: Klonerna anfaller (Episod II)När "Det mörka hotet" inte levde upp till många fans förhoppningar satsade men med att köra det säkra kortet i trailern: Den klassiska andningen från Darth Vader.

2004: Mörkrets hämnd (Episod III)Alec Guiness fick agera berättare i trailern, där vi får se smakprov från den stora bittra kampen mellan Obi-Wan och Anakin.

Vilken är din favorit av dessa sex "Star Wars"-trailers och vilken av dem tror du att morgondagens trailer kommer att likna mest?
| 27 november 2014 17:00 |