Film

Skribent

MovieZine

16 juni 2023 | 15:30

Nytt på HBO Max! Två fullpoängare till filmer finns nu att streama

Helgen är räddad. Ett pampigt kostymdrama och en rafflande konspirationsthriller har just kommit upp på HBO Max.
En hel helg framför dig och inget bra att se? Skynda över till HBO Max, för streamingtjänsten har precis fått in två riktiga mästerverk i utbudet! 70-talsthrillern "Alla presidentens män" och 80-talsdramat "Amadeus" är filmer som ingen filmälskare bör missa:
 

"Amadeus" (1984) är Milos Formans magnifika skildring av en musikaliskt begåvad yngling vid namn Mozart. Men egentligen handlar det om Salieri, den äldre kompositören som hade svårt att dölja sin avundsjuka. När Oscarsstatyetter skulle delas ut öste man dem över "Amadeus" - Bästa film! Bästa regi! Bästa allt! Åtta stycken blev det totalt. Välförtjänt, om du frågar oss.
 
"Dessa intressanta frågeställningar och teman hanteras på bästa sätt i "Amadeus", och aldrig någonsin har jag sett en bättre film om den klassiska musikens värld. Att jag är så obekant med den och vill lära mig mer om den bidrar nog också till filmens styrka och briljans", skriver MovieZines Viktor Jerner i sin recension.
 
 
 
"Alla presidentens män" (1976) är en politisk thriller signerad Alan J. Pakula. Drömduon Robert Redford och Dustin Hoffman spelar två journalister på Washington Post som börjar nysta i vad som ska bli känt som Watergate-skandalen.
 
Även den här fick en hel del uppmärksamhet på Oscarsgalan med fyra priser. Och likt "Amadeus" tilldelades "Alla presidentens män" toppbetyg här på MovieZine!
 
"Maken till sann David mot Goliat-berättelse får man leta länge efter och när man ser filmen är det nästan svårt att tro att det hände i verkligheten, att dessa människor existerar utanför Pakulas universum", kan du läsa i vår recension.
 
 

Sugen på något mer lättsamt? Även "Dödligt vapen" (1987) finns nu att hitta på HBO Max. Kanske inte ett mästerverk av samma kaliber, men ändå en pangrulle. Shane Black ("Rovdjuret", "Long Kiss Goodnight", "Iron Man 3") debuterade som manusförfattare med en skön och stilbildande actionkomedi med Mel Gibson och Danny Glover som omaka snutar. (Obs: Vill du hellre se den på bio i sommar?)
 
| 16 juni 2023 15:30 |