Serie

Skribent

Tobias Andersson

19 april 2023 | 17:01

Trailer: ”Stranger Things”-regissören på gång med tungt krigsdrama

Shawn Levy filmar miniserie om nazisternas ockupation av Paris med Mark Ruffalo och Hugh Laurie i rollerna. Baserad på prisbelönade romanen ”Ljuset vi inte ser”.
Tunga filmer om andra världskriget har verkligen fått sig en uppsving i popularitet på sistone. Fjolårets stora krigsfilm ”På västfrontet intet nytt” och senast norska succén ”Narvik” har rosats av både tittare och kritiker.
 
I höst släpper Netflix ett nytt, tungt drama som utspelar sig under andra världskriget. ”All the Light We Cannot See” blir titeln och baseras på Anthony Doerrs roman ("Ljuset vi inte ser" på svenska), en bok som han vann det prestigefyllda Pulitzer-priset med.
 
I ”All the Light We Cannot See” får vi följa en blind flicka som tillsammans med sin pappa måste fly från det nazistockuperade Paris. I sin packning har de med sig en värdefull diamant som en skoningslös Gestapo-officerare är ute efter, skriver The Hollywood Reporter.
 
Spontant ser det ut att bli ett lovande krigsdrama. Trailern som du kan kolla in nedan är riktigt stämningsfull som helt utan dialog lyckas fånga krigets grymhet, något som åtminstone imponerar på undertecknad.
 
 
Som sagt, serien skapas av ”Stranger ”Things”-regissören och blir en fyra avsnitt lång miniserie. Den 2 november har den premiär på Netflix.
| 19 april 2023 17:01 |