Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

14 oktober 2015 | 22:10

”Alita: Battle Angel” i nya händer

James Cameron kommer inte längre regissera sitt manus.
James Cameron har lämnat över sin baby i nya händer. Hans hjärteprojekt ”Alita: Battle Angel” (tidigare kallat ”Battle Angel Alita”) kommer nu att regisseras av Robert Rodriguez.

Camerons manus, baserad på japansk manga, berättar framtidshistorien om en kvinnlig cyborg som räddas från skroten och uppgraderas till krigare och prisjägare.

Cameron (fullt upptagen med femtielva ”Avatar”-filmer) säger till Deadline att han litar fullt ut på Rodriguez vision och nöjer sig själv med att bara producera filmen.

- Robert och jag har velat göra film tillsammans i många år. Så jag blev taggad när han berättade att han ville göra ”Battle Angel”. Vi är redan som två barn som bygger en go-kart ihop, vi spånar kreativt och tekniskt. Projektet ligger mig varmt om hjärtat och det finns ingen jag litar mer på än Robert, med hans rebelliska stil. Det kommer bli kick-ass episkt.

(Säger mannen som lovade att "Terminator: Genisys" skulle bli kick-ass episk. Vet inte om vi litar på dig längre.)

Med en bred repertoar av blodiga och coola actionfilmer från ”Desperado” till ”Sin City” och ”Machete”, lär Robert Rodriguez ge filmen en annan energi och vibb än vad Cameron själv hade valt. Det blir intressant att se vad herrarna kokar ihop.

Rodriguez kommenterar:

- ”Battle Angel” är ett otroligt rikt epos som fortsätter på traditionen med Jim Camerons spektakulära, karaktärsdrivna filmer. Att få jobba med hans visionära manus och lära sig hans banbrytande tekniker är en masterclass i filmskapande. Det är en ära för mig.

Sist vi hörde något om filmerna var både "Alita: Battle Angel" och "Avatar 2" planerade för premiär under 2017.
| 14 oktober 2015 22:10 |