Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 juli 2016 | 21:30

"Alien: Covenant" blir mycket läskigare än "Prometheus", säger Michael Fassbender

"Den har mera den där thrillerkänslan av nära förestående katastrof som "Alien" hade."
"Prometheus" var snygg, påkostad och omfångsrik, men också ologisk, dum, och aldrig särskilt läskig. Det sistnämnda (och förhoppningsvis det förstnämnda) är något som kommande uppföljaren "Alien: Covenant" kommer att försöka rätta till, åtminstone enligt huvudrollsinnehavaren Michael Fassbender.

I en intervju med Collider säger han så här:

- Den här "Alien" kommer att vara... Jag är väldigt exalterad över att få se den och vi alla som är med i den sa under hela inspelningarna att det här är en film man väldigt gärna vill se. Den är mycket läskigare än "Prometheus", men den har samma skala som "Prometheus". Den har mera den där thrillerkänslan av nära förestående katastrof som "Alien" också hade, så det är ett vackert möte mellan båda de filmerna. Jag är väldigt spänd på att få se den och jag tror att den kommer vara superläskig för det första, samtidigt som skalan som sagt är uppe där med "Prometheus". När den väl drar igång så släpper den aldrig greppet. Den kommer verkligen få biografbesökarna att rysa.

Sedan tidigare är det känt att "Alien: Covenant" kommer att bli barnförbjuden, så det finns verkligen alla möjligheter för Ridley Scott att göra "Alien" läskigt igen. Filmen får premiär den 30:e maj år 2017.
| 26 juli 2016 21:30 |