Film

Skribent

MovieZine

13 juni 2023 | 21:20

Nya "Alien"-filmen redo för biopremiär sommaren 2024

Fede Alvarez fortsätter på Ridley Scotts rymdmonster-franchise med planerad biopremiär om lite drygt ett år.
En ny Alien-film är på väg - och den är bara drygt ett år bort. Disney har just kastat om ett gäng premiärdatum och passade på att boka in den 16 augusti 2024 för lite gammal hederlig monsterjakt.
 
Huvudrollerna spelas denna gång av unga stjärnskotten Cailee Spaeny och Isabela Merced. Castingen tyder på att en grupp ungdomar får tampas med läbbiga Xenomorphs denna gång, men handlingen har inte gjorts officiell än.
 
Bakom projektet står thriller-regissören Fede Alvarez, känd för nagelbitaren "Don't Breathe" (2016). Han har också viss vana av att ta vidare andras franchiser, och gjorde skräckfilmen "Evil Dead" (2013) och Lisbeth Salander-rullen "The Girl in the Spider's Web" (2018).
 
Den här filmen bygger på hans egna idé och blir fristående från Ridley Scotts berättelse som påbörjades i "Alien" (1979).
 
Detta är förhoppningsvis goda nyheter för alla Alien-fans. Den nya filmen var tänkt att få en lägre budget och gå direkt till streaming, men nu verkar alltså Disney tillräckligt självsäkra för att slänga upp den på bio.
| 13 juni 2023 21:20 |