Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 april 2021 | 10:15

Alfred Molina blir yngre i ”Spider-Man: No Way Home”

Skådespelaren återvänder i rollen som Doctor Octopus, 17 år senare.
Det är inte längre någon hemlighet att den kommande Spider-Man-filmen återbesöker några av filmseriens gamla karaktärer. Tom Hollands hjälte kommer bland annat få möta skurkarna Dr. Octopus (från ”Spider-Man 2” år 2004) och Electro (från ”The Amazing Spider-Man 2” 2014).

Det ska bli spännande att se exakt hur Spindelmannen hoppar mellan dessa olika franchiser. Under tiden har skådespelaren Alfred Molina ställt upp på en intervju med Variety för att avslöja mer om hur hans karaktär är inblandad.

- När vi spelade in filmen blev vi tillsagda att inte säga något, för det skulle vara så hemligt. Men det står överallt på nätet. Det måste vara Hollywoods sämst bevarade hemlighet!
 
Bild ur Sam Raimis "Spider-Man 2".
 
Molina spelade rollen som Dr. Otto Octavius, en briljant forskare och mentor. åt Peter Parker (då spelad av Tobey Maguire). Efter en olycka i labbet förvandlades han till onde Dr. Octopus med fyra läskiga metallarmar fästa vid hans rygg.

- Det var intressant att återvända till samma roll efter 17 år, med tanke på att jag har fått en dubbelhaka, mer rynkor och en rygg som krånglar, säger Molina.

Molina förklarar att ”Spider-Man: No Way Home” tar vid historien där Sam Raimis ”Spider-Man 2” slutade. Men, dog inte Dr. Octopus i slutet av filmen? ”I det här universumet dör ingen på riktigt”, ska regissören Jon Watts ha sagt till Molina.
 
Jon Watts med Tom Holland på inspelningen av "Spider-Man: Homecoming".
 
Man kommer att använda sig av CGI för att göra skådespelaren lika ung och fräsch som han var år 2004. Marvel har gjort det förr, med Robert Downey Jr i ”Captain America: Civil War” och med Samuel L. Jacksons Nick Fury i ”Captain Marvel”. Ett välkänt exempel är också Scorseses ”The Irishman” som skalade av hela årtionden från Robert de Niros ansikte. Proceduren gör dock Alfred Molina lite orolig:

- De fick De Niro att se yngre ut, men han slåss fortfarande som en gubbe! Det gör mig bekymrad. Jag är inte lika tränad idag som för 17 år sen, det är bara fakta. Men sen kom jag på - tentaklerna ju gör hela jobbet, säger skådisen.
 
 
”Spider-Man: No Way Home” kommer på bio i december.
| 18 april 2021 10:15 |