Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 januari 2018 | 12:45

Alexander Skarsgård kommer tillbaka i säsong 2 av "Big Little Lies"

Ta också en titt på Alexander Skarsgårds omtyckta tacktal från SAG Awards - efter vinsten för prestationerna i den första säsongen av "Big Little Lies".
*Spoilervarning för vad som händer med Alexander Skarsgårds karaktär under första säsongen av "Big Little Lies"*
 
Den första säsongen av "Big Little Lies" var från början tänkt att bli en kort miniserie hos HBO, vilket gjorde det möjligt för produktionen att knyta till sig flera stora namn, Reese Witherspoon och Nicole Kidman exempelvis, som i vanliga fall inte har tid att dyka upp i tv-serier. Efter de enormt stora framgångarna med miniserien valde däremot HBO att försöka få till en ytterligare säsong - och lyckades med det.
 
När HBO tillslut bekräftade att det skulle bli en andra säsong, var det ingen som räknade med att Alexander Skarsgård skulle få återvända i fortsättningen - med tanke på hans till synes definitiva slut i det sista avsnittet. Men i en intervju med TVLine bekräftar Alexander Skarsgård nu att han också kommer att vara en del av den andra säsongen av "Big Little Lies".
 
- Jag vet inte ens om jag verkligen är död eller inte.
 
 
Troligtvis lär det röra sig om tillbakablickar till hans liv med Nicole Kidmans karaktär, som är hans fru i serien. Men faktumet att Skarsgård nämner att han inte ens vet om hans karaktär verkligen är död eller inte - skulle också kunna innebära något annat.
 
Troligtvis är det Skarsgårds hyllade rollprestation, som vunnit priser på både Emmy och Golden Globe-galan i kategorin "Bästa manliga skådespelare i en biroll i en miniserie/tv-film", som fått HBO att vilja få Skarsgård med på tåget även under den andra säsongen.
 
Tidigare under helgen vann Skarsgård kanske sin mest oväntade vinst för sin prestation under den första säsongen hittills - när han som enda birollsskådespelare i kategorin vann en Screen Actors Guild Award. SAG-priset buntar nämligen ihop både birollerna och huvudrollerna i en enda kategori för miniserier vilket gjorde att han exempelvis tävlade mot Oscarsvinnande giganter som Robert De Niro och Geoffrey Rush.
 
 
Bästa manliga skådespelare i en miniserie eller tv-film:
 
Benedict Cumberbatch, "Sherlock"
Jeff Daniels, "Godless"
Robert De Niro, "The Wizard of Lies"
Geoffrey Rush, "Genius"
Alexander Skarsgard, "Big Little Lies" - Vinnare!
 
 
Vad tyckte du om Alexander Skarsgårds prestation under den första säsongen av "Big Little Lies" - kommer du att ge den andra säsongen en chans när den dyker upp under 2019?
| 23 januari 2018 12:45 |