Film

Skribent

Thomas Linnaeus

3 augusti 2022 | 12:00

Alexander Skarsgård klar för Michael Shannons drama om skolskjutning

Svenska filmstjärnan Alexander Skarsgård kommer att medverka i Michael Shannons kommande regidebut “Eric Larue” som handlar om en skolskjutning i USA.
Förutom att vara talangfull skådespelare ska Michael Shannon dessutom regidebutera med kommande filmen “Eric Larue”. Oscarsnominerade Shannon kommer inte själv medverka som skådespelare, men Deadline rapporterar att Alexander Skarsgård, Judy Greer, Paul Sparks, Alison Pill och Tracy Letts har blivit anlitade för produktionen.
 
“Eric Larue” är från början en pjäs och handlar om en mamma vars tonåring begick en skolskjutning och dödade tre klasskamrater. Förutom att möta sin son i fängelset måste hon även träffa mammorna till de mördade barnen.
 
Trots att våld är centralt i berättelsen, handlar pjäsen mer om vad vi väljer att tro på och vad man gör för att ta sig vidare efter en traumatisk upplevelse. Michael Shannon har tidigare inte regisserat, men med tanke på hans talang för skådespeleri, och pjäsen filmen bygger på, lär “Eric Larue” bli något utöver det vanliga.
 
Premiär för “Eric Larue” är i dagsläget okänt.
| 3 augusti 2022 12:00 |