Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 januari 2019 | 12:00

Första trailern till dramakomedin "The Hummingbird Project" är här

Med Alexander Skarsgård så som vi aldrig sett honom förut.
Alexander Skarsgård gör allt för att tvätta bort sin hunkiga Tarzan-image i nya dranakomedin "The Hummingbird Project". Där spelar han en datanörd med halvflint och dålig hållning, en otippad roll för den svenske skådespelaren. Kolla in den första trailern:
 
 
Skarsgård och Jesse Eisenberg spelar två kusiner i finansbranschen. De kommer på att snabbare fiberoptik kan leda till snabbare transaktioner, där de med millisekunders försprång kan slå ut sina konkurrenter och bli rika. Lagligt? Tveksamt. Underhållande? Definitivt.

Det är den typen av thrillerkomedi som vi är vana att se från Steven Soderbergh. Överraskande nog är det inte han som regisserar, utan Kim Nguyen ("Krigets barn"). Salma Hayek stjäl showen som stenhård boss.

Jag såg "The Hummingbird Project" på Toronto Film Festival i höstas, och i min recension varnar jag för mycket tekniskt snack och att detta inte är den mest fartfyllda historien. Men det tar sig, och betyget landar på en svag trea till en hyfsat underhållande film med några roliga over-the-top-scener.

"The Hummingbird Project" släpps i USA 15 mars. Här i Sverige kan du se den på Göteborg Film Festival i början av februari, men i övrigt saknar den distribution just nu.
| 19 januari 2019 12:00 |