Film

Skribent

MovieZine

5 april 2022 | 10:45

Alexander Skarsgård ansågs för sexig: "Folk tog mig inte seriöst"

Bioaktuelle svensken beklagar sig över sina goda gener i en ny intervju.
Skådespelaren Alexander Skarsgård hör till de flitigaste svenskarna som jobbar i Hollywood just nu. Han varvar dumma blockbusters som "Godzilla vs Kong" med kritikerrosade serier som "Succession", och är närmast aktuell som vild viking i "The Northman". 
 
Men karriären har inte alltid varit så här kul eller omväxlande. Spola tillbaks bandet något decennium och Skarsgård var orolig för att hans skandinaviska snygghet skulle sätta käppar i hjulet för hans seriösa skådespelardrömmar. 
 
Idag är det väl få som minns det, men Skarsgårds första Hollywood-roll var som den korkade modellen Meekus i "Zoolander" (2001). Sen skulle det dröja flera år innan nästa engelskspråkiga chans dök upp. 
 
 
- Jag vet inte varför jag inte fick roller, säger han till Sunday Times. Efter mitt första jobb hamnade jag på en dum "sexig hunkig snygg-lista" och sen togs jag inte på allvar. Om du vill spela karaktärer med djup men har blivit stämplad som "snubben som tar av sig tröjan" så kommer du inte få såna roller. 
 
En roll i HBO-serien "Generation Kill" (2008) blev en vändpunkt i karriären, och öppnade upp för nya möjligheter. Skarsgård följde upp HBO-serien med ännu en, "True Blood", och filmer som "Battleship" och "What Maisie Knew" (båda från 2012). Emmy-vinsten för "Big Little Lies" (2017). Hunkig eller inte, det verkar gå rätt bra för honom ändå. 
 
Missa inte MovieZines intervju med Alexander Skarsgård närmare biopremiären av "The Northman" (13 april). 
| 5 april 2022 10:45 |