Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 december 2021 | 08:00

Alec Baldwin i känslosam intervju om ”Rust”-tragedin

"Jag tryckte inte av pistolen", hävdar skådespelaren efter den tragiska händelsen där en filmfotograf dödades.
Det var den 21 oktober som ett laddat vapen avfyrades på inspelningen av westernfilmen ”Rust”, och dödade fotografen Halyna Hutchins. Skådespelaren och producenten Alec Baldwin höll i pistolen. Polisens undersökningar har ännu inte kunnat bevisa hur och när rekvisitavapnet blev laddad med äkta skott.

På torsdagskvällen gav Baldwin sin första tv-intervju med ABC, för att skina mer ljus på den tragiska händelsen och försöka rentvå sitt namn.

- Någon bär ansvaret för det som har hänt. Jag kan inte säga vem det är, men jag vet att det inte är jag, säger skådespelaren.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I den känslosamma intervjun berättar Alex Baldwin hur han tog emot vapnet i tron om att det var laddat med lösa skott. Filmfotografen Halyna Hutchins instruerade honom under en repetition där han riktade vapnet mot kameran, och pistolen gick av.
 

"Jag skulle aldrig sikta ett vapen mot någon och trycka av"

 
- Jag tryckte aldrig på avtryckaren. Nej, nej, nej, nej. Jag skulle aldrig sikta ett vapen mot någon och trycka av. Aldrig. Så har jag blivit tränad. Det lär man sig första dagen i den här industrin.

När Hutchins föll ihop på marken trodde Baldwin först att hon svimmade. Han stod i chock i en minut medan läkare kallades in till inspelningsplatsen.

- Tanken på att det fanns äkta ammunition i pistolen slog mig inte förrän 45 minuter, en timme senare. Ingen förstod vad som hände. Hade hon drabbats av en hjärtattack?
 
 
Den stora frågan kring ”Rust”-tragedin just nu är hur äkta kulor hamnade i pistolen eller på inspelningsplatsen, skriver Deadline.

- Någon satte en riktig kula i pistolen, en kula som överhuvudtaget inte skulle ha varit på platsen, säger Baldwin i den timslånga intervjun med ABC.
 
| 3 december 2021 08:00 |