Film

Skribent

Mats Karlsson

24 april 2018 | 22:00

Alden Ehrenreich: "Det är skitsnack"

Han Solo-skådisen skräder inte orden när regissörsbytet i "Solo: A Star Wars Story" kommer på tal.
För två år sedan kom beskedet att då 26-årige Alden Ehrenreich hade fått rollen som unge Han Solo i den andra spinoffen "Solo: A Star wars Story". Det plötsliga regissörsbytet resulterade i många rykten och nu väljer Ehrenreich att lyfta på slöjan och avfärda ett populärt rykte.
 
Skådespelaren börjar med att berätta hur det var att jobba med regissörerna Phil Lord och Chris Miller:
 
- Vi testade många olika saker redan från början. Det blev en helt annorlunda film än vad andra ville ha. Jag visste vad jag gjorde, men när det handlar om vad det kan leda till kan man aldrig veta som skådespelare. Man vet inte hur de formar och klipper det, så vad de olika åsikterna handlade om, eller vad som orsakade dem vet jag inte, säger Ehrenreich till Esquire.
 
Ett påstående som fick många rubriker var det att en del av filmteamet applåderade när Lord och Miller fick sparken, något som Ehrenreich avfärdar med bestämdhet.
 
- Det är skitsnack. Om ett filmteam ska göra det måste de hata personerna (Lord och Miller), det var verkligen inte fallet.
 
Trots att Ehrenreich hade bra relation och samarbete med Lord och Miller vill han belysa hur bra Ron Howard skötte övergången.
 
- Ron hade förmågan att komma in och ta itu med moralen och få alla entusiastiska igen. Både vad vi hade spelat in, som han tyckte var riktigt bra, och hur nästa steg skulle bli. Han visste verkligen hur man skulle hantera en knepig situation och nästan från första stund fick han alla att få tillbaka energin och bli taggade för filmen.
 
Ehrenreich passade även på att bekräfta det många har misstänkt, att han har skrivit på för fler Star Wars-filmer:
 
- Tre. Jag vet inte om det är officiellt, men ja.
 
Det är värt att poängtera att det är mer eller mindre praxis att huvudrollsinnehavarna i en potentiell franchise får skriva på för fler filmer, även om inga planer för uppföljare finns när kontrakten skrivs. Allt för att vara på säkra sidan.
 
"Solo: A Star Wars Story" får biopremiär 23 maj.
| 24 april 2018 22:00 |