Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2023 | 15:55

Alanis Morissette släpper cover på ”Yellowjackets”-introt

"Jag ser likheter mellan serien och mitt egna låtskrivande" berättar artisten som hörs i veckans avsnitt av "Yellowjackets".
Om något känns annorlunda med vinjetten i veckans ”Yellowjackets”, så vet vi varför. Artisten Alanis Morissette har fått spela in en egen version av den grymma låten ”No Return” som inleder varje avsnitt.
 
Morissette slog igenom under 90-talet (då serien delvis utspelar sig) med sitt grunge- och rock-inspirerade sound. Ingen har kunnat undgå hits som "You Oughta Know" eller "Ironic". Så det känns inte mer än rätt att just hon blev tillfrågad för en cover på det psykedeliska introt:
 
- Jag älskar originalversion av ”No Return”. Det är en perfekt låt. Det var lite skrämmande att bli tillfrågad om en nytolkning, men jag ser likheter mellan ”Yellowjackets” och mitt egna låtskrivande: det är intensivt och utan rädsla, säger hon till Variety.
 
 
”Yellowjackets” är ett överlevnadsdrama som följer en grupp tonårstjejer som kraschlandat i vildmarken. Parallellt med deras allt mer desperata fight följer vi samma kvinnor i vuxen ålder, när de tampas med traumatiska minnen och hemligheter som vill upp till ytan.
 
I Sverige kan serien streamas på SkyShowtime, där ett nytt avsnitt släpps varje vecka.
| 14 april 2023 15:55 |