Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 mars 2018 | 09:15

Alamo Drafthouse öppnar videobutik

Med vhs-filmer och allt.
När de allra sista videobutikerna stängt sina dörrar för gott, går en amerikansk biokedja mot strömmen och öppnar sin första. Alamo Drafthouse kommer att servera nostalgiska filmälskare en välfylld videobutik med 75.000 titlar på bluray, dvd... och ja, till och med vhs.
 
Och det finns en twist - varenda film är gratis att låna. Affärsidén går istället ut på att sälja filmprylar, brädspel, mat och öl tillsammans med filmerna. Den som saknar en dvd- eller videobandspelare ska förstås kunna hyra en.

Kika in i Video Vortex som öppnar i Raleigh, North Carolina, inom kort:
 
 
Butikens manager Josh Schafer säger till Entertainment Weekly att han ser fram emot att fortsätta på den urgamla videobutiks-traditionen:

- För mig är något av det mest spännande att skapa en mötesplats för filmlånare och locka till samtal om filmkultur. Att få en personlig koppling och rekommendationer av vår kunniga personal, det slår alla algoritmer.

- Vår samling med 75.000 filmer inkluderar de bästa, sämsta och konstigaste filmerna från dussintals länder runt om i världen. Vare sig du är en actionjunkie, en skräckälskare, frankofil eller söker riktigt udda titlar, har Video Vertex ett oslagbart urval.
 
Saknar ni att hyra film i videobutiken? Kommentera nedan.
| 8 mars 2018 09:15 |