Serie

Skribent

Andreas Samuelson

21 juni 2023 | 15:00

Framtiden är här: AI har skapat förtexterna till Marvels ”Secret Invasion”

Artificiell intelligens får allt större påverkan inom mediabranchen och senaste exemplet är förtexterna till Marvels nya TV-serie "Secret Invasion" om formskiftande aliens.
Spinoff-serien med Samuel L. Jackson i huvudrollen som MCU:s egen Nick Fury hade premiär på Disney Plus tidigare idag. I den samarbetar Fury med Talos (Ben Mendelsohn) för att stoppa de formskiftande Skrulls som i hemlighet infiltrerat jordens befolkning.
 
Med tusentals Skrulls som ständigt byter skepnad så leker serien gott med vad man kan eller inte kan lita på vad man ser. Karaktärers ansikten kan plötsligt förvandlas till någon annan - eller annat. Det gäller inte minst seriens förtexter, en slags vattenfärgad tolkning av seriens rollfigurer och teman.
 
Regissören och exekutiva producenten Ali Selim berättar för nöjessajten Polygon att sekvensen designats av Method Studios som använt sig av AI, något han anser relaterar till seriens teman.
 
- När vi vände oss till AI-säljarna, så var det en del av det - det kom rakt ut ur den formskiftande, Skrull-värdens identitet, du vet? Vem gjorde detta? Vem är det? säger Selim.
 
Även om han (som många av oss) inte helt förstår hur AI fungerar så var han fascinerad över hur det kunde tolka seriens föraningar.
 
- Vi kunde prata med dem om idéer, teman och ord, och sedan började datorn skapa något. Och sedan ändrade vi lite genom att använda ord, och den gick igenom med de ändringarna.
 
Method Studios har tidigare jobbat på Marvel-serier som ”Ms. Marvel”, ”Loki", och ”Moon Knight”, samt två säsonger av "Game of Thrones”.
| 21 juni 2023 15:00 |