Film

Skribent

Viktor Eriksson

4 mars 2024 | 23:00

AI-genererad Willy Wonka-utställning blir skräckfilm

Det AI-genererade monstret "The Unknown" ser ut att få sin första film redan till slutet av året.
Under förra veckan så förälskade sig internet i den virala utställningen “Willy Wonka Experience” i Skottland. Utställningen använde sig av AI-genererade bilder för att locka barnfamiljer med en upplevelse bestående av godis och magi i Willy Wonkas värld. Allt för cirka 500 kronor per biljett.
 
Väl på plats väntade istället öde lokaler, förvirrade skådespelare, ett glas saft och ett monster titulerat “The Unknown”. Barn ska skrämts till livet medan föräldrar ringde polisen och eventet stängdes ner samma dag.
 
 
Tydligen verkar arrangörerna satt ihop hela det högst inofficiella Willy Wonka-eventet med hjälp av generativ AI som stått för allt från marknadsföringen till skådespelarnas manus. AI:n ska också hittat på monstret “The Unknown” som inte dyker upp i Roald Dahls bok “Kalle och chokladfabriken”.
 
Internet älskade förstås det mesta med detta och drog igång hela memefabriken för att skapa innehåll kring det som snabbt började kallas för “Fyre Festival fast för barn”.
 
Viraliteten av bluffeventet har nu lett till att det skottska filmproduktionsbolaget Kaledonia Pictures valt att kapitalisera på det hela genom att göra en skräckfilm baserad på "The Unknown", rapporterar Bloody Disgusting.
 
Filmen som snart uppges dra igång inspelningarna kommer att följa en känd illustratör och hans fru som plågas av deras son Charlies tragiska död. Desperata att komma undan sin sorg beslutar sig paret ett åka till de skottska högländerna där en okänd ondska väntar dem. Planen är att filmen ska släppas mot slutet av 2024.
 
 
| 4 mars 2024 23:00 |