Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 februari 2013 | 11:01

Agent 007 med rätt till 3D

Ryktet säger att James Bond-filmerna kan konverteras till 3D för nyrelease på bio.

Världen har fått en ny smak på spionäventyr, efter att "Skyfall" gick och blev den största, bästa och allmänt mest framgångsrika Bondfilmen någonsin. Vad kommer härnäst? Tja, vad sägs om "Dr. No" i 3D?

Ryktet om en taiwanesisk 3D-utgåva av den allra första Bondrullen har fått snurr på nätrykten, och amerikanska biosajten Moviefone har lagt till "Dr. No: IMAX 3D" i sin databas, vilket tyder på både konvertering och en nypremiär i det feta IMAX-formatet. Det vore en välkommen och väntad utveckling, då många stora filmer har släpps på nytt i 3D de senaste åren, och många fler är på väg. Låter logiskt att börja med "Agent 007 med rätt att döda" (den svenska titeln) om man ska ge sig in på det territoriet.

Å andra sidan har inget bekräftats ännu av filmbolaget, och för bara några månader sen sa Michael G. Wilson i en intervju att man "inte är helt redo" för Bond att bli tredimensionell än. Har producenterna ändrat sig eller är det här ännu bara önsketänkande från fansen? Vi väntar på ett officiellt ord från MGM innan vi bokar våra biljetter...

| 19 februari 2013 11:01 |