Serie

Skribent

MovieZine

22 augusti 2018 | 12:30

Adam Pålsson spelar huvudrollen i ”Dirigenten” på C More

Mikael Håfström regisserar nya thrillerserien, som får premiär i januari 2019.
Adam Pålsson går från att spela Ted Gärdestad till rollen som den charmerande finansmannen Tom Blixen i C More och TV4:s nya originalserie ”Dirigenten”. Det är ett thrillerdrama som utspelar sig i Ryssland runt millennieskiftet. I samband med en vågad affärsuppgörelse hamnar Tom i en våldsam spiral av hämnd, svek och död.

- En väldigt fin karaktär, Tom Blixen. På ytan en slipad, svensk bankkille som söker sig till Ryssland för kickar och snabba pengar, alltid redo att snacka sig ur nästa knipa, tills det inte längre går… Han tvingas spela ett otroligt högt spel för att försöka rädda sig själv och de han älskar. Och Moskva efter Sovjetunionens fall är ju en gränslös miljö, rena High Chaparall, vilket är en drömvärld att få befinna sig i som skådespelare, säger Adam Pålsson i ett pressmeddelande.
 
 
För regi står Mikael Håfström, som efter Oscarsnominerade ”Ondskan” regisserat bland annat Stephen King-rysaren ”1408” och avsnitt av den hyllade serien ”Bloodline”. Med ”Dirigenten” gör han sitt första svenska projekt på 15 år:

- Det har varit fantastiskt roligt att återknyta bekantskapen med den så begåvade Adam Pålsson, som faktiskt hade en liten roll i ”Ondskan”, samt andra svenska och internationella skådespelare, säger Mikael Håfström.

I andra roller ses bland andra Linda Zilliacus och Christopher Wagelin. Skådespelarna dirigeras, utöver Mikael Håfström, av även Johan Brisinger och Mårten Klingberg.

”Dirigenten” får premiär på C More i januari 2019 med senare sändning i TV4.
| 22 augusti 2018 12:30 |