Film

Skribent

Alexander Svensson

4 december 2023 | 23:15

Adam McKay överger sin egen film med Robert Pattinson som seriemördare

"The Big Short"-regissören går vidare mot grönare film, och lämnar Robert Pattinson, Amy Adams och Robert Downey Jr. i sticket.
Den hyllade regissören Adam McKay ligger bakom filmer som “The Big Short” och “Don’t Look Up”, och är känd för att ta sig an aktuella samhällsproblem med både humor och skärpa. Hans nästa film var tänkt att bli “Average Height, Average Build”, om en seriemördare som utnyttjar lobbyism för att ändra lagar till sin fördel.
 
Rollistan var redan spikad, med Robert Pattinson i rollen som mördaren, Amy Adams som lobbyisten som hjälper honom, och Robert Downey Jr. som den stackars polis som försöker sätta stopp för alltsammans. Det hela låter som en morbid version av “Catch Me If You Can”, men nu läggs filmen ner. Anledningen? McKay lämnar.
 
Adam McKay, här på inspelningen av "Vice" med Christian Bale.
 
Det är Deadline som exklusivt rapporterar att Adam McKay valt att överge filmen, trots att han skrivit manuset själv och fått med både Netflix och ovan nämnda skådespelare. Enligt Deadlines rapport har McKay bestämt sig för att han vill fokusera på att göra en film om klimatförändringarna istället, och utan McKay ser Netflix ingen anledning att gå vidare med “Average Height, Average Build”. Därmed slängs projektet i papperskorgen.
 
Att McKay väljer att överge en egen film som hade både manus och skådespelare är såklart märkligt, och synd på vad som verkar ha varit en väldigt spännande premiss. Samtidigt är det kanske lika bra att McKay inte gör något som han uppenbarligen inte brinner för. Hans intresse för film med klimatet som tema är inte heller nytt: senaste rullen “Don’t Look Up” med Leonardo DiCaprio och Jennifer Lawrence i huvudrollerna var tänkt som en allegori för samhällets hantering av klimatet.
 
Hade du velat se “Average Height, Average Build”, eller ser du hellre att McKay ägnar sig åt klimatet?
| 4 december 2023 23:15 |