Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2021 | 15:00

Actionfilmen ”One Shot” spelades in i en enda tagning

Se Scott Adkins gå loss på ett gäng terrorrister i en färsk trailer.
I vanliga fall skulle en actionthriller som ”One Shot” inte göra mycket väsen av sig. En rollista med Scott Adkins och Ryan Philippe i täten lovar inget mer än godkänt video-on-demand-underhållning. Men här finns något annat som väcker vårt intresse: filmen är inspelad i en enda lång tagning och "kan vara årets mest imponerande actionfilm", enligt ScreenRant.

Att försöka sig på att spela in film i en tagning är alltid en imponerande bedrift. Många har fått fuska med dolda klipp (som i Sam Mendes intensiva krigsdrama ”1917”), andra har lyckats skapa utomordentligt bra långfilmer på bara två försök (missa inte Tuva Novotnys drama ”Blind Spot”).
 
 
Handlingen i ”One Shot” följer elitsoldater från Navy SEAL på hemligt uppdrag. De ska förflytta en fånge, men terrorister är ute efter samma fånge. Relativt okände James Nunn står för regin. Synd bara att trailern känns rätt lökig, men filmen lär ju få en del uppmärksamhet tack vare sin lilla gimmick.

- Inspelningen var tuff mot kroppen, mentalt utmattande men otroligt berikande. Att skapa action på hög nivå och drama i en enda tagning är höjdpunkten av filmskaparna och jag är stolt över vad jag, regissören och resten av teamet har åstadkommit, säger Adkins till People.com.
 
 
Filmen släpps i USA den 5 november. Ha inga höga förhoppningar om en svensk biopremiär - vi tippar att denna går direkt till video-on-demand någon gång i vinter.
| 16 oktober 2021 15:00 |