biotoppen

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2023 | 17:45

"Spider-Man: Across the Spider-Verse" tar över på biotoppen

Den animerade uppföljaren blev helgens mest sedda biofilm i Sverige.
Underskatta aldrig Spider-Mans kraft. Den animerade äventyrsfilmen om Miles Morales som dundrade in på biodukarna i fredags tar över som ny etta på biotoppen.
 
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" toppar listorna både i Sverige och i USA. De globala intäkterna ligger redan över 200 miljoner dollar, vilket är en fantastisk start - speciellt jämfört med föregångaren "Into the Spider-Verse" mer blygsamma debut, där bra hajp hjälpte till att dra publik under veckorna efter premiären. Tvåan visar tydligt att publiken gillade vad de såg och att de vill ha mer.
 
Det hjälper såklart att "Across the Spider-Verse" har fått starka recensioner inför sin premiär. Det är en uppföljare som utvecklar handlingen och utökar spektaklet på ett sätt som få uppföljare lyckas göra. Filmen är "överväldigande för sinnet och antagligen en av de bästa upplevelserna du kan ha på bio i år" enligt MovieZines recensent Lucas Mass.
 
Den omtyckte superhjälten kommer tillbaka redan våren 2024, när "Spider-Man: Beyond the Spider-Verse" avslutar trilogin.
 
På svenska biotoppen i övrigt är det Disney-sagan "Den lilla sjöjungfrun" och actionrökaren "Fast X" som regerar. Stephen Kig-rysaren "The Boogeyman" gick in på plats 6, och det italienska dramat "De åtta bergen" knep en stark placering på plats 7.
| 5 juni 2023 17:45 |