Serie

Skribent

MovieZine

28 september 2023 | 07:30

Absurd stämning i Emma Stones nya tv-serie

En kort teaser för nya Showtimeserien "The Curse" , i samarbete med A24, släpptes nyligen. Och om du sett fram emot att få en bättre inblick i vad sjutton den här serien är för något, så förvänta dig inte att bli klokare.
"The Curse" har inga mindre än Emma Stone och Nathan Fielder ("Nathan for You") i huvudrollerna. De spelar ett gift par som tillsammans håller en house-flipping tv-program.
 
De är båda i början av sina nya tv-karriärer, samtidigt som de försöker skaffa barn och får på köpet reda på att de drabbats av en förbannelse. Mer än så finns det inte så mycket information om.
 
Vad vi däremot kan förvänta oss, framförallt från teasern, är att den innehåller en stor dos absurditet, humor och surrealism. Dessutom är den skriven av både Nathan Fielder och Benny Safdie – som är känd för att ha gjort de intensiva A24-filmerna "Uncut Gems" och "Good Time", tillsammans med sin bror Joshua Safdie.
 
 
Vad som också kan konstateras är att Nathan Fielder äntligen är tillbaka. Fielder är mest känd som social experimentalist (eller sofistikerad prankster). Han slog igenom med "Nathan for You" och "The Rehearsal" – två doku-realityserier som, likt Sasha Baron Cohens produktioner går ut på att få verkliga personer att ovetandes göra och säga konstiga saker för tittarnas underhållning. Den här gången får dock Fielder sätta på sig skådespelarkepsen på riktigt.
 
Serien har premiär på Paramount+ den 10 november och kommer visas i Sverige på SkyShowtime längre fram.
 
Paul Dakwar
| 28 september 2023 07:30 |