Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 maj 2021 | 11:20

ABC skrotar nya "Rebel" och 4 andra tv-serier i ett svep

Den Erin Brockovich-inspirerade tv-serien "Rebel" får Sverigepremiär i slutet av maj, men förvänta dig inga nya avsnitt efter det.
Den amerikanska tv-branschen börjar uppenbarligen att återgå till det normala igen, efter att ha varit lite mer skonsamma under det annorlunda pandemiåret ifjol - så verkar yxan nu ha åkt fram i vanlig ordning den här våren. TVLine rapporterar nämligen att den Disney-ägda tv-kanalen ABC har skrotat tv-serierna "Rebel", "For Life", "mixed-ish", "American Housewife" och "Call Your Mother" igår. 
 
Den största överraskningen bland nedläggningarna var den nya tv-serien "Rebel", som bara hunnit sända fem avsnitt i USA och har en planerad världspremiär på Disney+ nu i slutet av maj. Serien är skapad av Krista Vernoff som är showrunner för ABC:s superpopulära ”Grey’s Anatomy” och ”Station 19”, i huvudrollen som en Erin Brockovich-inspirerad karaktär skulle vi ha fått se Katey Sagal (”Våra värsta år”). Verklighetsbaserade "For Life" har rullat på Viaplay och följt historien om en oskyldigt dömd, afroamerikansk man, som utbildade sig till advokat medan han satt i fängelse och sedan fick sin dom omprövad. 
 
I samma veva som ABC skrotade serierna här ovan så bekräftade man även att långköraren "black-ish" får en sista åttonde säsong innan den läggs ned. "The Conners", "Home Economics", "A Million Little Things", "The Goldbergs" och "The Rookie" fick också beställningar på nya säsonger hos ABC.
 

Läs också: "Killing Eve" läggs ned efter den fjärde säsongen - kan få spinoffer

 
Hade du tänkt ge "Rebel" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 maj 2021 11:20 |