Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 mars 2021 | 11:00

"Killing Eve" läggs ned efter den fjärde säsongen - kan få spinoffer

Slutet må vara nära, men BBC America sägs lyckligtvis ha planer för flera potentiella spinoff-serier till hyllade "Killing Eve".
Deadline rapporterar att BBC America har beslutat att låta den kommande fjärde säsongen av "Killing Eve", bli seriens sista. Det kommer med andra ord göra det möjligt för seriens skapare att knyta ihop berättelsen på ett bra sätt. Kanalen sägs däremot även arbeta på ett flertal idéer kring möjliga spinoffserier, även om ingen ska ha kommit såpass långt att man har kunnat lägga en officiell beställning ännu.
 
Den första säsongen av "Killing Eve" skapades av Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag", "No Time To Die") och följde en katt-och-rått-lek mellan MI6-agenten Eve (Sandra Oh) och den förtjusande lönnmördaren Villanelle (Jodie Comer). De två följande säsongerna har fortfarande haft stora tittarmässiga framgångar men har aldrig riktigt levt upp till samma kritiker-hyllningar. 
 
- "Killing Eve" har varit en av mina bästa upplevelser och jag ser fram emot att få dyka rakt ned i Eves anmärkningsvärda sinne igen väldigt snart. Jag är så tacksam för hur alla skådespespelare och folket bakom kulisserna har väckt vår berättelse till liv och för alla fans som har varit med på resan och som kommer tillbaka för vår spännande och oförutsägbara fjärde och sista säsong, kommenterar Oh nyheten.
 
 
Den fjärde säsongen kommer att börja inspelningarna i Storbritannien och resten av Europa under sommaren, men en förväntad premiär någon gång under 2022. Den sista säsongen kommer att bestå av totalt åtta nya avsnitt. Det återstår däremot fortfarande att se huruvida vi även får några spinoff-serier till "Killing Eve" vartefter.
 

Läs också: "His Dark Materials" är här - blir BBC:s dyraste tv-serie någonsin

 
Kommer du att följa den sista säsongen av "Killing Eve"? Hade du velat få fler säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 17 mars 2021 11:00 |