Film

Skribent

Gunnar Rehlin

21 september 2012 | 12:01

Aaron Johnson: "Kick-Ass 2 blir inte lika brutal"

Vi har sett honom som John Lennon och som Kick-Ass. I sin nya film, "Anna Karenina", möter vi en annan sida av Aaron Johnson, nu som rysk officer involverad i en kärlekstriangel mellan Keira Knightley och Jude Law.

MovieZine mötte honom i London för att tala om den men också om några andra kommande filmer, bl.a. "Kick-Ass 2" som just har börjat spelas in.

Jag läste serieboken som "Kick-Ass 2: Balls to the Wall" bygger på, och den är ju ännu mer våldsam än ettan. Följer ni bokens handling?

- Nej, den har blivit ordentligt omskriven. Det finns ingredienser där som vi inte vill ha med, till exempel en gruppvåldtäkt. Visst blir det action, men inte lika brutal och rå som i serieboken.

Det vi får se dig i härnäst är en annan våldsam historia, Oliver Stones "Savages". Berätta.

- Jag och Taylor Kitsch spelar två killar som hamnar i konflikt med en drogkartell i Mexico. Det var omöjligt att tacka nej till den. Dels är det en bra historia, men också att få jobba med Oliver Stone. Och en sån rollista sen - Benicio del Toro, Salma Hayek, Blake Lively, John Travolta...

"Savages" bygger på en bok av Don Winslow, som precis släppt en prequel, "The Kings of Cool", som handlar om hur de tre huvudpersonerna träffades. Har du läst den?

- Nej, men det låter som något jag borde skaffa mig.

Gör det, och missa inte Winslows bok "The Power of the Dog". Det är en oerhört blodig historia, men fantastiskt bra. Men några ord om "Anna Karenina" - hur var det att spela kavalleriofficer?

- Mycket annorlunda. Hela inspelningen var annorlunda än allt annat som jag varit med om. Filmen utspelas delvis inne på en teater, men det är ändå inte filmad teater. Det var en upplevelse att få göra den.

"Savages" har biopremiär den 12 oktober, "Anna Karenina" går upp på svenska biografer i vår. "Kick-Ass 2" får premiär hösten 2013.

| 21 september 2012 12:01 |