Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 oktober 2021 | 12:00

Skräckfilmerna "A Quiet Place" blir berättelsedrivet spel

Den populära filmserien blir ett berättelsedrivet skräckspel som utspelar sig i samma universum.
2018 hade filmen "A Quiet Place" biopremiär och blev snabbt en succé. Filmen följer en familj som försöker överleva i en framtid där nästan hela mänskligheten har blivit utrotad av glupska utomjordingar, som är blinda men har otroligt stark hörsel. 
 
Förra året hade uppföljaren premiär, "A Quiet Place: Part II" (4 av 5 på MovieZine), där vi återser familjen Abbott (spelade av Emily Blunt, Millicent Simmonds och Noah Jupe). 
 
Nu växer sig universumet ännu större, då "World War Z"-utgivarna Saber Interactive arbetar på ett berättelsedrivet skräckspel baserat på filmerna, tillsammans med utvecklarna Illogika. Spelet kommer berätta en fristående berättelse i samma universum som filmerna. 
 
- Den fantastiska framgången med filmerna gör det tydligt att publiken hungrar efter fler äventyr i universumet. Illogika skapar en egen engagerande upplevelse som lever upp till förväntningarna på den älskade serien. Vi är stolta över att kunna säga att "A Quiet Place" är det första spelet vi släpper av en extern studio, säger Sabre Interactives förlagschef Todd Hollenshead. 
 
 
Illogika grundades 2009 av folk från Behaviour Interactive, Eidos Montreal och Ubisoft. 2018 släppte de pusselspelet "Subaeria" och har arbetat på spel som "Lara Croft Go", "Hitman Go", "Goosebumps" och "The Other Room". 
 
Inte mycket mer är känt om spelet, mer än att det har en planerad lansering någon gång under 2022. 
 
Tror du att "A Quiet Place" kan fungera som spel? 
 
| 27 oktober 2021 12:00 |