Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 juni 2020 | 23:50

90-talsfilmen "Twister" får en reboot

Den här gången kan det bli regissören Joseph Kosinski som får jaga tornados.
"Twister", den andra stora sommarfilmen från 1996 efter "Independence Day", ska få en reboot. Universal Pictures planerar en ny katastrofrulle på samma blåsiga tema med Joseph Kosinski ("Top Gun: Maverick") tänkt att regissera.

Än så länge finns det ingen manusförfattare på plats, så handlingen kan vi bara spekulera om. Gissningsvis får vi möta en ny grupp våghalsiga stormjägare som följer i Helen Hunts och Bill Paxtons fotspår från originalfilmen.

När actionregissören Jan de Bont följde upp "Speed" (1994) med "Twister" hyllades den för sina banbrytande effekter och spelade in närmare 500 miljoner dollar på bio. Hyfsat tunga namn var inblandade: Michael Crichton ("Jurassic Park") hade skrivit manus och Steven Spielberg var ombord som producent.
 
 
Nyheten från Hollywood Reporter kommer rätt i tiden. Den senaste veckan har film-Twitter debatterat om en "Twister 2" skulle kunna bli möjlighet. Detta sedan många amerikaner har återupptäckt den första filmen på Netflix och vill ha mer. Andra menar att det inte är någon idé, när både Paxton och Philip Seymour Hoffman är döda, så det återstår att se vad Universal och Kosinski planerar.
 
 
Vill ni se en ny "Twister"? Kommentera nedan.
| 24 juni 2020 23:50 |