Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 juli 2016 | 20:00

9 saker vi troligen får se i säsong 7 av "Game of Thrones"

Se om du tycker att dessa spekulationer om handlingen verkar rimliga.
I den långa väntan på mer "Game of Thrones", får vi spekulera i våra egna teorier om säsong 7. Vi är nära slutet nu och får bara 13 avsnitt till, utspridda över två säsonger. Det betyder att manusmässigt är det dags att avsluta alla onödiga, mindre storylines och fokusera på den verkliga konflikten mellan familjen Lannister, Stark och Targaryen - samt det övergripande hotet ifrån norr där The White Walkers närmar sig med stormsteg. Internet är fullt av väl underbyggda teorier från fans, men här följer ett axplock som jag personligen finner rimliga, från ett urval på Entertainment Weekly. "Game of Thrones" är dock otroligt komplext och oförutsägbart, så kippa gärna in med dina egna invändningar eller förslag i kommentarerna!



1. Bran upplyser Jon Snow om hans sanna föräldrar


Vi tittare känner alla till sanningen vid det här laget, men Jaenerys Targaryen vet fortfarande inte vilka hans riktiga föräldrar var. Att Jon Snow är släkt med Daenerys är en game changer och något Jon borde få reda på tidigt i säsong 7 i och med att det inte tjänar till att dra ut på det oundvikliga nu när fansen är införstådda. Det rimligaste för Bran nu är att röra sig söderut, bort från The Night King, så varför inte ta sig till syskonen i Winterfell? Att övertyga Jon om vad han har sett med sitt inre öga, är en sak, men hur ska de övertyga hela Westeros om Jon Snows rätt till tronen?

2. Daenerys mellanlandar i Dorne där hon knyter allianser


Senaste gången någon försökte segla direkt till King's Landing för att inta det var Stannis Baratheon, vilket resulterade i det exploderande Battle och Blackwater och det vet Tyrion. Därför kommer han att råda Dany att stanna till i Dorne, exempelvis, vilket skulle möjliggöra att Sandormarna och Olenna Tyrell kan skapa en allians med khaleesi och därmed fortsätta att vara relevanta för serien. Det skulle i och för sig krävas en del storsinthet från Tyrions sida, som troligen hyser agg mot Olenna och Ellaria för att ha mördat Myrcella och Joffrey, vilket han fick skulden för.

3. Jon Snow gifter sig med Daenerys


Nu när Jon Snow känner till att han är en Targaryen, vore det ett strategiskt val att gifta sig med Daenerys, eftersom de tillsammans har ett överlägset anspråk på tronen. Hans arméer kan ansluta sig till Danys för att tillsammans störta Cerseis välde. Det vore förstås otroligt incentuöst av henne att gifta sig med sin brorson, men så gjorde de faktiskt en poäng av att låta henne dumpa Daario i säsong 6 för att öppna upp möjligheterna för strategiskt giftemål. Och enligt de Röda Prästerna har ju både Jon och Dany lovats vara de utvalda som kommer att sitta på tronen! Som Is och Eld kan de regera tillsammans.



4. Euron slår sig ihop med Cersei


Vi får inte glömma den stridslystna Euron Greyjoy som också vill gifta sig med Daenerys makt, men Dany har redan en pakt med Yara Greyjoy att de ska ta över Iron Islands ihop, så Euron behöver tänka om. Kanske ansluter han sig istället till Cersei? Hon har i nuläget ingen på sin sida, så om slaget om tronen ska bli det minsta intressant behöver hon fler soldater. Men frågan är om han inte redan tjänar till Cerseis fördel, om han lyckas hitta hennes flotta ute till havs innan hon når Westeros och han lyckas utplåna såpass många av hennes mannar att hon återigen är i underläge? Eller kommer Danys första stopp att bli Iron Islands för att störta Euron och ta hans armé till slaget om tronen? 

5. Jaime måste förlora någon


Kanske Jaime blir Cerseis stora räddning. Hon är ju trots allt hans livs stora kärlek. Vad som talar emot att han hjälper henne är den blick de utbytte i slutet av säsongen när Cersei satt på tronen. Hur mycket hon är betyder för honom, är det inte givet att han vill ställe upp på de vansinniga massmord hon har i kikaren. Samtidigt har han också någon att förlora oavsett vilken sida han hjälper. Om han krigar med Cersei mot Daenerys, förlorar han Tyrion. Slåss han mot Starks, står Brienne i vägen. Det verkar som att vad Jaime än väljer så har han stora uppoffringar framför sig. Om Starks vid det laget har gifts ihop med Targaryens, kanske valet ändå faller på att jobba emot Cersei. Om hon ens lever då...

6. Arya drar till Winterfell


Arya befinner sig nu vid The Twins, mittemellan Winterfell och King's Landing. Hon kan onekligen ha hört om syskonens återerövring av barndomshemmet, så innan hon drar till huvudstaden för att bocka av Cersei på sin hämndlista, bör hon åtminstone besöka Winterfell. Kanske slunga iväg en sked med mat i ansiktet på Sansa, som i säsong 1. 

Large e7cfc05fdffce4f9145b36ec7c858e0c aryamat

7. Melisandre rider till Castle Black


Red Woman är svår att placera i pusslet, men Jon Snow beordrade henne att rida söderut. Gör hon det är det rimligt att hon stöter ihop med Arya - något man inte vill göra när man står på hennes lista. Och vad ska hon göra nere i söder? Då kanske det är mer troligt att hon rider till Castle Black för att förbereda alla på kriget mot White Walkers? Om hon möter Bran kan de säkert göra någon ritual och få nya insikter ihop. Fast...

8. Arya mördar Melisandre


... Det finns ett gott skäl att tro att Arya ändå mördar Melisandre. Det sista spåkvinnan sa till Arya var: "Jag ser ett mörker i dig. Och i det mörkret ser jag ögon som stirrar tillbaka på mig. Bruna ögon, blå ögon, gröna ögon... Ögon som du har stängt för alltid. Vi möts igen". Frågan tycks vara när de möts, snarare än om. Har Melisandre spelat klart sin funktion i historien sedan hon återupplivade Jon, eller behövs hon fortfarande i kriget i norr? 



9. Vintern kommer och muren störtas med dunder och brak


Vi vet att vintern är på väg och den är nära nu. Bran och Benjen påminde oss i och för sig i säsongsfinalen att ingenting omänskligt kan ta sig förbi The Wall, men om The Night King bara kommer att stoppas där får vi ju aldrig det stora kriget som det har byggt upp till över sex säsonger nu och så kan vi ju inte ha det! Så möjligen skapade Night Kings beröring av Brans arm något sorts kryphål i magins lagar, som gör att han kan ta sig igenom passagerna. Men att inte filma att en tvåhundra meter hög isvägg plötsligt spricker och öser ner i ett gigantiskt snöskred är helt enkelt för lockande för att låta bli, eller vad säger ni?

Hur låter dessa teorier i dina öron? Har du andra argument eller förslag? Dela med dig!
| 10 juli 2016 20:00 |