Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 mars 2023 | 12:30

80-talet lever! Se hur klassiska filmer inspirerade Disneys nya high school-komedi

"Prom Pact" är filmen för dig som alltid drömt om en storslagen, rosa skolbal så som de bara ser ut i amerikanska tonårsfilmer.
Disney har en ny high school-komedi på väg - och 80-talets filmhistoria står på schemat! Här ska vi få ett skamlöst flirtande med årtiondet som gav oss John Hughes, "Ghostbusters", "Tillbaka till framtiden", stora frisyrer och David Bowie.
 
I en ny featurette från filmen ligger allt fokus på den stora skolbalen med just 80-talstema. Här berättar skådespelarna och filmskaparna om alla ljuvliga referenser som väntar:
 
 
- "Prom Pact" gör ett bra jobb i att gifta en väldigt modern skildring av kärlek med en klassisk känsla från 80-talsfilmerna (...) Vi visar upp moderna ungdomar och deras moderna skolliv, men med många blinkningar till klassiska romcoms, säger huvudrollen Peyton Elizabeth Lee.
 
"Prom Pact" handlar om high school-tjejen Mandy och hennes bästa vän Ben (Milo Manheim) som försöker navigera sig genom skolbals-säsongen. Och ni som sett andra filmer i genren vet vad det innebär: ångest kring allt från att välja den rätta klänningen till hur man ska bjuda med den snyggaste tjejen eller killen...
 
Filmens soundtrack är inte heller fy skam. Billboard skriver att vi kommer få höra allt från Whitney Houstons "I Wanna Dance With Somebody" till Billie Eilishs "Bad Guy", med en del covers på bland annat den välkända balladen från "Dirty Dancing" - "I've Har The Time of my Life".
 
"Prom Pact" landar på Disney+ nu på fredag.
| 29 mars 2023 12:30 |