Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 juni 2013 | 14:30

80.000 åkte på baksmälla i helgen

"Fast & Furious 6" kör så det ryker medan "After Earth" storfloppar i USA - här är helgens biosiffror.

Det var en bra helg för komedi på vita duken. "Baksmällan del III" drabbade 82.378 svenskar och filmen är därmed helgens mest sedda. Många biobesökare verkade också mer nöjda än kritikerna, och medelbetyget på MovieZine landar på 2,85.

Den andra stora biopremiären var "Only God Forgives" av Nicolas Winding Refn, den nådde bara upp till en 8:e plats på listan. 2673 svenskar kollade in filmen och gav den 3,67 i medelbetyg.

Annars noterar vi en fortsatt supersuccé för actionserien "Fast & Furious 6" som redan setts av 200.000 svenskar, det bådar gott inför den sjunde filmen som släpps nästa sommar.

Se hela biotoppen här »

I USA ligger bilrullen etta på Box Office för andra helgen i rad medan magiker/heistfilmen "Now You See Me" placerar sig tvåa.

Trots en tredjeplats för M. Night Shyamalans sci-fi-drama "After Earth" och 27 miljoner dollar i kassan ses filmen som en dunderflopp av experterna. Man hade väntat sig mer av premiärhelgen för den påkostade filmen, och recensenterna har inte varit såhär glada att såga något sedan superkalkonen "Battlefield Earth". På fredag går den upp i Sverige.

| 3 juni 2013 14:30 |