Film

Skribent

Jenny Ahonen

7 februari 2016 | 12:00

8 skådespelare som har gift sig med vanligt fölk

Superkändisar brukar dejta andra superkändisar. Och helt vanliga människor brukar... inte dejta superkändisar. Men, plötsligt händer det.
Här är 8 berömda skådespelare som har blivit tillsammans med helt vanliga människor.

Matt Damon
Matt Damon har tidigare dejtat skådespelerskor som Minnie Driver och Winona Ryder. Men det var en bartender vid namn Luciana Barroso som fick honom hela vägen till altaret. Hon jobbade på en klubb i Miami när Matt spelade in filmen "Fäst vid dig" där 2003. Under en utekväll på stan hjälpte Luciana honom att gömma sig bakom bardisken, för att undkomma några efterhängsna fans. De lärde känna varandra och 2005 gifte de sig. Idag har de fyra döttrar ihop.

Vince Vaughn
Efter att han och Jennifer Aniston avslutat sitt uppmärksammade förhållande (som inleddes 2006 i och med filmen "The Break-Up") började Vince Vaughn att dejta den kanadensiska mäklaren Kyla Weber - vilket paparazzifotograferna inte verkade vara lika intresserade av. Paret gifte sig 2010 och har idag två barn tillsammans. 

Julianna Margulies
Skådespelerskan Julianna Margulies föll för den Dartmouth-utbildade advokaten Keith Lieberthal under en middag med vänner. 2007 gifte de sig och idag har de en son tillsammans. När Margulies 2011 belönades med en SAG award för sin roll i serien "The Good Wife" tackade hon sina svärföräldrar för hur väl de uppfostrat sin son. 

Eddie Redmayne
Hannah Bagshawe och Eddie Redmayne blev tillsammans under sin tid på den prestigefyllda skolan Eton, där de träffades under en välgörenhetsmiddag. Efter college började Bagshawe arbeta som publicist medan Redmayne gick vidare till att bli en av världens mest firade skådespelare. De gifte sig 2014, men smekmånaden fick bli kort eftersom Redmayne var nominerad till så många priser under den följande galasäsongen. Han vann bland annat en oscar för sin roll i "The Theory of Everything". 

Cynthia Nixon
Cynthia Nixon, mer känd som Miranda i "Sex and the City" mötte utbildningsaktivisten Christine Marinoni när hon 2004 kämpade mot ett beslut om budgetnedskärningar på dotterns skola. Trots att Nixon tidigare sagt att hon tror att alla människor är bisexuella blev hon förvånad när hon föll för Marinoni. "Jag hade aldrig tidigare träffat en kvinna som jag attraherades av", har skådespelerskan sagt. 2009, under en demonstration för samkönade äktenskap, annonserade paret att de förlovat sig och tänkte gifta sig så fort det blev lagligt. Tre år senare var det dags.

Scarlett Johansson
Det ska ha varit kärleken till konsten som fick Scarlett Johansson att också känna kärlek till Romain Dauriac, den franska mångsysslaren som bland annat har jobbat som konstnär och som redaktör på konsttidningen Clark. (Idag driver han en egen "creative agency", vad det nu innebär.) Paret lärde känna varandra via en gemensam vän, tatueraren och konstnären Fuzi Uvtpk. De förlovade sig 2013, och gifte sig året därpå.

Julia Roberts 
Länge dejtade Julia Roberts så som världens mest kända skådespelerskor brukar. Hon hade under 90-talet romanser med kollegor som Matthew Perry, Kiefer Sutherland och Liam Neeson. Men 2000 började hon intressera sig för en av kameramännen som jobbade med hennes film "The Mexican". Daniel Moder skiljde sig från sin dåvarande fru för att fånga Roberts - som även hon avslutade ett förhållande. De gifte sig 2002 och idag har de tre barn tillsammans. 

Jeff Bridges
Jeff Bridges spelade in filmen "Fräcka som fan" (1975) när han träffade Susan Geston, som jobbade som servetris på en restaurang i närheten av inspelningsplatsen. Han fick bjuda ut henne ett par gånger innan hon gick med på att gå ut på en dejt. 1977 gifte de sig, och de har varit tillsammans sen dess. Nyligen sa Bridges om sin fru: "Jag är så kär i henne. Relationen blir bara bättre och mer intim och sexigare och allt det där. Om du byter partner varje gång det blir tufft eller varje gång du känner dig lite missnöjd, då får du inte rikedomen som kommer med en långsiktig relation. Min fru stöttar mig och det gör att jag älskar henne mer. Man vill inte sabba det."

Läs också: 10 kändispar du glömt

| 7 februari 2016 12:00 |