Film

Skribent

Jenny Ahonen

4 februari 2016 | 18:00

Skådisparen du glömt: 10 kändis-kärlekar från förr

Brad Pitt och Jennifer Aniston, vissa par ur Hollywoods förflutna glömmer vi aldrig. Men minns du vilka Pitt och Aniston dejtade innan de började dejta varandra?
Här är 10 avslutade skådisförhållanden som fallit i glömska. 

Matthew McConaughey & Penelope Cruz
Texassonen Matthew McConaughey och spanska Penelope Cruz började dejta när de spelade in äventyrskomedin "Sahara" (2005) tillsammans. "Hon är en av de bästa lyssnarna jag någonsin mött", sa McConaughey om sin nya flickvän då och erkände samtidigt att det fanns en språkbarriär mellan dem. 2006 släppte de ett gemensamt uttalande i vilket de förklarade att de tänkte ta en "time off as a couple". Skälet till separationen sades vara fullspäckade jobbscheman, men nyligen avslöjades att det verkliga skälet till att skådespelarna gick skilda vägar var att McConaughey mötte sin nuvarande fru, modellen Camila Alves, samma år. 


Brad Pitt & Juliette Lewis
Juliette Lewis var bara 16 år när hon började dejta den 10 år äldre Brad Pitt. De möttes när de spelade in tv-filmen "Too young to die?" (1990) och kemi uppstod. Skådespelarna inledde ett förhållande och 1993 spelade de mot varandra igen, i thrillern "Kalifornia". De gjorde slut året därpå, men den 42-åriga skådespelerskan får fortfarande ofta frågor om deras förhållande. "Det förvånar mig att människor fortfarande fascineras av att vi dejtade under fyra år. Det är en livstid sedan", har Lewis sagt. "När jag får frågor om Brad Pitt tänker jag 'vill du fråga om min kille i high school också?'"

Ashton Kutcher & January Jones
Före det nuvarande förhållandet med den forna "That 70's show"-kollegan Mila Kunis, och före äktenskapet med Demi Moore innan dess, var Ashton Kutcher tillsammans med January Jones. Förhållandet varade i tre år - mellan 1998 och 2001 - men enligt "Mad men"-skådespelerskan ska det inte ha varit särskilt bra. "Han stödde inte mitt skådespeleri", har hon sagt i en intervju. "Han sa: 'Jag tror inte du kommer vara bra på det här.'"

Mila Kunis & Macaulay Culkin
Mila Kunis, å sin sida, dejtade länge "Ensam hemma"-skådisen Macaulay Culkin. 2006 gick det rykten om att de skulle ha förlovat sig, vilket Kunis förnekade i intervjuer. "Det handlar inte om att jag inte tror på det, det är bara inget för mig", har hon sagt apropå äktenskap. 2011 gick de forna barnstjärnorna skilda vägar, efter åtta år tillsammans. Ett år senare började Kunis att dejta Ashton Kutcher. I fjol gifte de sig. 

Sarah Jessica Parker & Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. och blivande "Sex and the City"-stjärnan Sarah Jessica Parker föll för varandra under inspelningen av dramathrillern "Firstborn" (1984), men Downeys missbruksproblematik gjorde det svårt för skådespelarna att ha en stabilt förhållande. "Jag var så självisk", har han sagt efteråt. "Jag tyckte om att dricka, och jag hade ett drogproblem, och det gick inte hem hos Sarah Jessica eftersom det var så långt ifrån hur hon var."  1991 lämnade hon honom.

Helen Mirren & Liam Neeson
Helen Mirren och Liam Neeson möttes och blev kära under inspelningen av fantasydramat "Excalibur" (1981). Neeson lät sentimental när han för några år sedan i en intervju blev ombedd att berätta om romansen: "Herregud. Kan du föreställa dig att rida runt på hästar i en blank rustning, slåss med svärd och grejer och du håller på att bli kär i Helen Mirren? Det blir inte bättre än så." Det brittiska skådespelarparet bodde ihop i fyra år, innan relationen rann ut i sanden. 


Ryan Gosling & Sandra Bullock
Även Ryan Gosling och Sandra Bullock möttes i jobbet, nämligen under inspelningen av thrillern "Iskallt mord" (2002). Trots den 16 år stora ålderskillnaden (vilken kollegan Hugh Grant ska ha retat dem för), dejtade de varandra under ett och ett halvt år. "Jag har haft två av de bästa flickvännerna någonsin", sa Gosling i en intervju flera år senare och syftade på Bullock och Rachel McAdams. Idag är han tillsammans med Eva Mendes. 


Jennifer Aniston & Tate Donovan
Skådespelaren Tate Donovan - för många känd som Marissa Coopers pappa i tonårsserien "O.C." - dejtade Jennifer Aniston när "Vänner" var som störst och hon blivit "Rachel" med hela världen. Under ett par avsnitt spelade han också Rachels kärleksintresse Joshua i serien. 1998 gjorde de slut, efter att ha varit tillsammans i nästan tre år. Samma år blev Aniston tillsammans med Brad Pitt, sedan deras agenter ordnat en blind date. 


Edward Norton & Salma Hayek
De flesta av skådisparen på den här listan möttes under olika filminspelningar, men inte Salma Hayek och Edward Norton. Det var nämligen deras gemensamma kiropraktor som 1999 såg till att de två möttes. Paret var förlovade när Hayek 2003 avslutade relationen med Norton, efter att otrohetsrykten omgärdat förhållandet.

Cameron Diaz & Matt Dillon
Cameron Diaz och Matt Dillon dejtade under tre år i slutet av 90-talet. Enligt Dillon ska han ha varit mycket förälskad i skådespelerskan - "hon var en musa för mig", har han sagt - men 1998, efter att ha avslutat inspelningen av succékomedin "Den där Mary", gjorde de slut. Enligt Dillon berodde det på att Diaz inte var redo att "settle down" och bilda familj. 
| 4 februari 2016 18:00 |