Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 augusti 2016 | 18:00

8 serier att se fram emot på Netflix i höstmörkret

Gamla serier återvänder och nya ploppar upp. Här är de seriepremiärer som vi kan se fram emot mest under resten av året på Netflix.
Många tv-serier gör uppehåll över sommaren då publiken är på solsemester och filmcrewen behöver sommarlov, men i takt med ett höstmörkret kryper närmare inpå oss följer också en våg av nya serier att grotta ner oss i. Netflix dukar upp för 5 nya original-serier i höst. Vad ska du titta på?

"The Get Down" - ute nu


Vi följer ett gäng ungdomar från Bronx nedgångna kvarter på 70-talet. New York City var våldsamt, smutsigt och i ekonomiska problem, men ur denna tillvaro föddes hip-hopen, punken och disco-musiken som kom att förändra världen för alltid. Genom 12 avsnitt på 52 minuter var följer vi föränringen genom ungdomarnas ögon.


"Narcos" - 2 september


En sann berättelse om drogkartellkungen Pablo Escobar som sålde kokain i Columbia. Polisen försöker stoppa verksamheten i vad som utvecklar sig till ett brutalt krig mellan parterna. Den första säsongen togs emot väl av publiken och snart finns 10 nya avsnitt ute på 50 minuter styck."Luke Cage" - 30 september


Han är skottsäker och stark. Han är Luke Cage, en oskyldigt dömd man som har rymt från fängelset för att låna ut sina tjänster som superhjälte. Detta är Netflixs tredje Marvel-serie efter "Daredevil" och "Jessica Jones". När även "Iron Fist" har släppts ska superhjältarna gå ihop i en gemensam tv-serie kallad "The Defenders". "Luke Cage" bjuder på 13 avsnitt, 55 minuter långa.


"Haters Back Off" - 14 oktober


YouTube-stjärnan Colleen Ballingers kanal "Miranda Sings" innehåller hemmagjorda musikvideos där hon går in seriöst för att sjunga covers på kända låtar i falskare tonläge än en genomsnittlig tioåring på Roliga Timmen. Netflix plockade upp idén att ge de miljontals fansen en komedi-serie om den fullkomligt talanglösa sångerskan Miranda som med noll procent självinsikt är övertygad om att hon var född att bli en stjärna, även om ingen annan har insett det än. Säsongen får 8 avsnitt.


"Black Mirror" - 21 oktober


Den tredje säsongen av antologiserien är snart här. Då avsnitten är fristående behöver du inte ha sett tidigare säsonger. Vi får följa olika individer vars berättelser kretsar kring samhällets och människans mörka sidor. Det här är ingen serie för den som söker underhållning i första hand, utan snarare en filosofisk studie i människans existens som lämnar dig märkligt tom inuti.


"The Crown" - 4 november


Den här nya serien fokuserar på den 25-åriga, nygifta Queen Elisabeth II som måste axla ansvaret att leda världens största monarki genom ett politiskt kaos. Medan Storbritanniens makt bara minskar, måste hon samtidigt hålla sig på god fot med premiärministern Sir Winston Churchill. Detta är en inblick bakom kulisserna på Buckingham Palace och Westminster under en tid då en ung kvinna tar över tronen.


"Lovesick" (f.d. "Scrotal Recall") - 17 november


Den brittiska humorserien som tidigare gick under namnet "Scrotal Recall" har nu bytt namn. "Lovesick" är tillbaka som en andra säsong om den unge Dylan som i säsong 1 upptäckte att han hade en könssjukdom och tvingades söka upp alla sina ex-partners för att tala om den dåliga nyheten."Gilmore Girls: A Year in the Life" - 25 november


Fyra helt nya avsnitt som följer upp den gamla serien "Gilmore Girls" där en ensamstående mamma uppfostrade sin dotter. Vi får återse dem och följa dem genom ett år av livet, där varje avsnitt skildrar en av årstiderna. Avsnitten blir snarare som fyra långfilmer, med en speltid på 90 minuter var.


Vilka kommer du att se?
| 13 augusti 2016 18:00 |