Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 juli 2014 | 09:00

8 filmaffischer som förstörde slutet

En del posterdesigners drar sig inte för att slänga filmernas mörkaste hemligheter rakt upp i våra ansikten. Kolla in några affischer som gjorde det ganska onödigt att se filmen. Och du, varning för spoilers - uppenbarligen.

Apornas planet

"Men du menar väl inte att Apornas planet är… är… Jorden?" Nä, de råkar bara gilla Frihetsgudinnan så de byggde sig en egen. Eller jag menar jo. Originalfilmen från 1968 förstörde överraskningen långt innan de senare årens prequels gjorde det.


Gravity

"Kommer Sandra Bullock någonsin att landa säkert på Jorden?" Den här (lyckligtvis hemmasnickrade) postern för förra årets rymdsuccé är snygg men kanske inte vidare spoilersäker.


Cabin in the Woods

"Geez, jag undrar om något hemskt döljer sig under stugan i skogen?" Den här asiatiska postern såg till att spoila en av filmens stora överraskningar.


Carrie

Man kan argumentera för att "alla" redan känner till historien om Carrie. Men även de som inte gjorde det kommer bara att sitta och vänta på att den snälla lilla tonårsflickan ska dränkas i blod och gå bärsärkagång på stadens gator.


Deep Impact

Mycket av spänningen i den här 90-talsthrillern ligger i om den stora kometen kommer träffa Jorden eller ej.  Men gissa...


Lone Survivor

Den här verklighetsbaserade historien om fyra unga män i krig lämnade inte mycket till mysterium. Både titel och poster berättar exakt hur många och vilka (snarare vem) som överlever.


Quarantine

Om du missade den spanska förlagan "REC" så kan du iallafall luta dig tillbaka och vänta på scenen där Jennifer Carpenter blir ivägsläpad mot en säker död. Hur tänker man när man sätter filmens allra sista scen på omslaget?


Rädda Willy

Och nej, Willy kommer inte heller att dö en plågsam död i fångenskap och bli till burgare. Trodde ni något annat, särskilt med den här titeln och postern?
| 19 juli 2014 09:00 |