Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 mars 2013 | 11:01

7 saker vi fick veta på pressdagen för "Hobbit"

Andy Serkis med kompani berättar om mörka "Smaugs ödemark" och fantastiske Beorn.

Nyligen samlades två dvärgar, en Gollum och en hel del journalister på Claridge's Hotel i London för attprata om den kommande Blu-rayutgåvan av "Hobbit: En oväntad resa". MovieZine passade på att hänga med Andy Serkis, James Nesbitt och Richard Armitage (åtminstone två var betydligt mindre håriga än vad vi såg på bio i december), och fråga dem om allt från jobbiga skägg till favoritfrukt och kommande "Hobbit: Smaugs ödemark".

Längre intervjuer är på väg upp inom kort, men ska du bara läsa en Hobbit-intervju i år bjuder vi här på det bästa:

Det blir bara mörkare

- Det måste bli så. Resan har ju bara börjat. Det kommer utmaningar. Men jag är väldigt spänd på film nummer två, det händer mycket i den. Det finns mycket rädsla, desperation och svårigheter, men den blir också upplyftande, säger James Nesbitt.

- Ja, det börjar bli mörkare när man träffar Smaug, och känslan av att mörkrets krafter växer kommer att påverka tonen i den andra och tredje filmen, tillägger Andy Serkis.

Beorn ser fantastisk ut

- Han är hur stor som helst och ser helt otrolig ut. Hans huvud, man kan knappt tro det. Han bär också prostetik men hans otroliga blå ögon syns, avslöjar Nesbitt om Mikael Persbrandts karaktär.

- Det fina med Mikael är hans distinkta röst, vi lyssnade på honom i hörsnäckan och det var lätt att föreställa sig vad han gör med karaktären. Han har en bra röst, och hans look är fantastisk. Jag älskar karaktären, säger Armitage.

Richard Armitage spelade alv som tonåring

- Jag läste "Bilbo" när jag var sju. Jag tror att den lästes för mig i skolan. Sedan gjorde jag en scenuppsättning när jag var tretton, och spelade alv. Så den har funnits länge i min fantasi. Det var intressant att återvända som 40-åring och studera karaktären som jag älskat så länge.

James Nesbitts fans har fått hatt-fnatt

- Jag hoppas att jag får behålla hatten sen, efter att vi spelat in allting. Men jag får bilder skickade till mig från människor över hela världen, som har gjort hatten själva, säger Nesbitt som spelar Bofur.

Thorin blir galen

- Det intressanta med Thorin är instinkten som drar honom till bergen, hans nobla avsikt att ta tillbaka sitt hemland för sitt folk och sätta sig på tronen. Det handlar delvis om att göra vad hans far misslyckades med. Det som händer när han kommer till berget är att han blir uppslukad av girighet, och guldet i drakens näste påverkar honom. Han blir irrationell och möjligen galen, som sin farfar.

Vi har sett det sista av Gollum

- Han är bara med i boken i ett kapitel. Han återkommer på så sätt att Bilbo knappt kan sluta tänka på Gollum. Bilbo refererar till honom utmed boken, det har påverkat honom så. Men vi får inte se honom mer. Vad jag vet så har jag gjort mitt nu, tror Andy Serkis.

Fortsättning följer

I sommar fortsätter inspelningen av scener till de kommande Hobbit-filmerna. Tio veckor på Nya Zeeland väntar skådespelarna.

- Vi ska bland annat filma The Battle of Five Armies. Men jag tror också att man kompletterar en del, nu när filmen blev en succé har de nog mer pengar att spendera... Jag kan tänka mig att Peter får möjligheten att filma fler scener nu som han hade velat filma, säger James Nesbitt.

"Hobbit: En oväntad resa" släpps på Blu-ray, DVD och VOD den 8 april.

| 25 mars 2013 11:01 |