Klipp

Skribent

David Sjögren

22 juni 2015 | 21:00

7 saker du inte visste om "Toy Story"

Har du sett hur huvudkaraktären såg ut från början? Och visste du vem som egentligen skulle spela Woody?
"Toy Story" är en viktig film på många sätt. Den lade 1995 grunden för vågen av datoranimerade filmer, blev ett av Disneys mest inkomstbringande franchisevarumärken och har en trygg och varm plats i många 80- och 90-talisters hjärtan.

Som kring de flesta filmer finns en hel drös med spännande kuriosa angående "Toy Story". Här är sju saker du kanske inte visste:


Snabbversionen - här är 3 favoriter:
1. Woody var från början inte tänkt som filmens huvudkaraktär, utan skulle vara en sidekick till Tinny, som sju år tidigare haft huvudrollen i Pixars Oscarsvinnande kortfilm "Tin Toy". Idén var från början inte heller att Woody skulle vara en cowboy utan snarare en simpel trädocka - därav hans namn.2. Paul Newman var förstavalet för att göra rösten till Woody, och Jim Carrey skulle göra Buzz Lightyears. Men eftersom "Toy Story" var världens första datoranimerade långfilm och därmed en dyr historia hade man inte råd med så stora skådespelarnamn (även om man i och för sig lyckades landa Tom Hanks).

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

3. I en fantasisekvens som utspelar sig i rymden återanvände man animation från filmen "Ett småkryps liv", med vissa justeringar. Vad man först inte märkte var dock att man glömde fixa några små korrigeringar, vilket ledde till att diverse stenar nu såg ut att sväva i luften. Men istället för att rätta till misstaget kom man fram till att man älskade det.

Lärde du dig något nytt eller kunde du redan din "Toy Story"?
| 22 juni 2015 21:00 |