Spel

Skribent

Jerry Fogselius

3 juni 2019 | 15:00

Detta är de 7 största spelsläppen i sommar

Det är inte bara solen som värmer i sommar, utan det släpps även ett gäng heta spel den närmsta tiden!
Sommaren är vanligtvis rätt tom på spelreleaser då de flesta utgivare väljer att vänta med lanseringen av sina titlar till hösten och julhandeln istället, men i år släpps ändå en del intressanta titlar under juni, juli och augusti. Det här är de 7 hetaste spelsläppen i sommar!
 
 

"Crash Team Racing Nitro-Fueled"

 
"Mario Kart"-klonen "Crash Team Racing" blev en stor hit på Playstation för 20 år sedan. Efter succéerna med "Crash Bandicoot N. Sane Trilogy" och "Spyro Reignited Trilogy", var det mer eller mindre givet att Activision skulle vilja fortsätta göra nyversioner av sina gamla klassiker och voilá: snart är det dags för ingen mindre än punggrävlingen Crash Bandicoot att återigen sätta sig bakom ratten! Remastern av "Crash Team Racing" ser ut att bli precis lika kaosartad racing som originalet, fast med ny tjusig grafik att njuta av.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Släpps: 21 juni
 
 

"Super Mario Maker 2"

 
Wii U-spelet "Super Mario Maker" var en dröm för alla kreativa Mario-fantaster som suktat efter att få bygga sina egna banor i Svampriket. När uppföljaren "Super Mario Maker 2" nu släpps till Switch är det inte bara en massa nya funktioner och verktyg i banbyggandet som väntar, utan nu kommer det även finnas ett storyläge att ta del av. Där ska du hjälpa till att återuppbygga prinsessan Peachs slott, vilket känns som en extremt uppfriskande sak att göra eftersom de flesta "Mario"-berättelser vanligtvis går ut på att rädda Peach från Bowser.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 28 juni
 
 

"Sea of Solitude"

 
EA Originals är EAs satsning på mindre indiestudior med unika idéer, så att även deras spel ska få en chans att slå igenom stort. Göteborgsbaserade Zoink gav oss fridfulla "Fe" och Stockholmsstudion Hazelight gav oss co-op-äventyret "A Way Out", två framgångsrika spel som bägge två är bevis på att EA Originals har varit en lyckad satsning. Nu står "Sea of Solitude" på tur, ett spel som handlar om den ensamma flickan Kay som blivit förvandlad till ett monster på ensamhetens hav. Vad krävs för att hon ska kunna förvandlas tillbaka till sitt rätta jag? "Sea of Solitude" verkar minst sagt bli ett egenartat äventyr och personligen ser jag alltid mer fram emot EA Originals-spelen, än alla sedvanliga uppföljare som EA pumpar ut år efter år.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, PC
Släpps: 5 juli
 
 

"Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order"

 
I kölvattnet av "Avengers Endgame" kommer "Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order", där uppdraget är att stoppa Thanos från att använda sina älskade Infinity-stenar. I "Ultimate Alliance 3" är det inte bara "Avengers"-karaktärer du kommer få spela som, utan här finns även "X-Men"-figurer och "Guardians of the Galaxy"-gänget att välja bland. Räkna med superhjältekalabalik när du och upp till tre vänner axlar rollerna som bland annat Hulken, Spider-Man, Wolverine och självaste Groot! Att fyra spelare kan lira på en och samma konsol, är även det värt en applåd i dessa moderna tider då det mest är onlinespelande som gäller.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 19 juli
 
 

"Wolfenstein: Youngblood"

 
I "Wolfenstein"-spinoffen "Youngblood" är det co-op som gäller! Du kommer tillsammans med en vän få lira som B.J. Blazkowicz två tvillingdöttrar, Jess och Soph, med målet att hitta den försvunna pappan. Året är 1980 och i "Wolfenstein"-universumet var det nazisterna som vann Andra världskriget, vilket bland annat har lett till ett nazi-ockuperat Paris som Jess och Soph beger sig in i – utrustade med pampiga vapen, förstås. Om du gillar co-op, grym action och litervis med blod, lär "Wolfenstein: Youngblood" vara ett spel att hålla utkik efter i sommar.

Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Släpps: 26 juli
 
 

"Control"

 
Ända sedan "Max Payne" har jag gillat Remedys spel. Jag håller "Alan Wake" som en av de mest stämningsfulla spelen på Xbox 360 och anser också att "Quantum Break" har fått utstå lite väl mycket kritik (även om live action-sekvenserna i det spelet var rätt dåliga). Remedy är kort sagt en studio som gör bra tredjepersonsaction och "Control" ser inte ut att bli något undantag. I spelet kommer du få slåss med hjälp av superkrafter (tänk "Heroes") och det är möjligt att både sväva omkring och lyfta objekt med telekinesi. Förhoppningsvis blir "Control" lika kul att spela som det ser ut i trailern här ovanför!
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, PC
Släpps: 27 augusti
 
 

"The Dark Pictures: Man of Medan"

 
Sommarens sista spelsläpp blir ett mörkt sådant, då Supermassive Games lanserar skräckliret "The Dark Pictures: Man of Medan". Studion har tidigare gjort den hyllade PS4-rysaren "Until Dawn" och "Man of Medan" ser ut att bjuda på mer av samma vara, där spelarens val avgör vilka som överlever på ett spökskepp i Stilla havet. "Man of Medan" är det första spelet i en ny antologi, där idén tydligen är att släppa kortare spelupplevelser med jämnare mellanrum. Om det blir lika bra som "Until Dawn" återstår att se, men den första delen i denna nya serie ser åtminstone rätt kuslig ut!
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, PC
Släpps: 30 augusti
 
 
Vad spelar du i sommar?
| 3 juni 2019 15:00 |